Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θα πληρωθεί η ελάχιστη τιμή;

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη

Τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή του κανονισμού για τα ροδάκινα και την άμεση καταβολή της ελάχιστης τιμής στους ραδακινοπαραγωγούς σε όλες τις ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη ληστρική συμπαιγνία κυβέρνησης και εμποροβιομηχάνων - μεταποιητών που υφαρπάζει το εισόδημα των παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής: «Σε αγαστή συνεργασία η ελληνική κυβέρνηση με τους εμποροβιομηχάνους - μεταποιητές και ορισμένους αυτόκλητους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών καταστρατηγούν τον κανονισμό για τα συμπύρηνα ροδάκινα και δεν καταβάλουν την προβλεπόμενη ελάχιστη τιμή σε όλες τις ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων που πουλήθηκαν από τους ροδακινοπαραγωγούς στους μεταποιητές βιομηχάνους.

Ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να καταβληθεί άμεσα η ελάχιστη τιμή στους ροδακινοπαραγωγούς σε όλες τις ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων που πούλησαν στους μεταποιητές;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ