Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΤ
Εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ενάντια στην υποβάθμιση και διάλυση τους Οργανισμού που επιχειρεί η κυβερνητική πολιτική με άμεσες συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, εξαγγέλθηκαν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο, η μία από τις 7.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί και η άλλη από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη το ΔΣ του συλλόγου καλεί τους εργαζομένους σε γενική συνέλευση στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με αντικείμενο το αποτέλεσμα προγραμματισμένης συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης και επανακαθορισμό της δράσης των εργαζομένων.

Πάντως, στην ανακοίνωσή τους, τα ΔΣ των Συλλόγων Υπαλλήλων ΕΟΤ και Μηχανικών ΕΟΤ για άλλη μια φορά κάνουν λόγο για αναποτελεσματικότητα του νέου σχήματος που επιχειρείται από «τον υπουργό Ανάπτυξης», επιχειρώντας να προσωποποιήσουν το πρόβλημα και να αποφύγουν ευθεία ρήξη με τη συνολική κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού και του ξηλώματος των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, μέρος της οποίας είναι και η πολιτική που εφαρμόζεται στον ΕΟΤ σήμερα από το Ν. Χριστοδουλάκη, το προηγούμενο διάστημα από άλλους υπουργούς και αύριο από κάποιον άλλο. Οι ίδιοι, αποφεύγουν συστηματικά να καταγγείλουν τις ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρούνται μέσω των Ανωνύμων Εταιριών για την περιουσία του ΕΟΤ και το Φεστιβάλ. Οπως προκύπτει σαφώς από την ανακοίνωσή τους, τα ΔΣ των υπαλλήλων του Οργανισμού δεν αντιτίθενται σ' αυτό καθεαυτό το ξεπούλημα, αλλά... στον «πρόχειρο τρόπο» με τον οποίο επιχειρείται.

Πάντως, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν συνολικά στην ασκούμενη πολιτική που απαξιώνει τον ΕΟΤ, τον απογυμνώνει από την περιουσία του και τις αρμοδιότητές του και απειλεί τα εργασιακά τους δικαιώματα, μακριά από τις κομματικές σκοπιμότητες και τα μασημένα λόγια. Να παλέψουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα που απειλούνται από την κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουν έναν ΕΟΤ που θα παρέχει φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ