Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από τώρα χτίζεται η μετεκλογική συνεργασία

Με δηλώσεις και κοινές αποφάσεις σε διακομματικές επιτροπές, προωθείται η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την προεξοφλούμενη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, επιχείρησε χθες η ηγεσία της ΝΔ, αλλά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ομολογώντας έμμεσα ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση.

«Οσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη απαντώντας στην πρόταση 7 υφυπουργών - στελεχών του ΠΑΣΟΚ για παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και στις δηλώσεις του Γ. Λοβέρδου για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά μετά τις εκλογές.

Στην πραγματικότητα, διά του εκπροσώπου της, η ηγεσία της ΝΔ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές. Εξάλλου, η συνεργασία αυτή θεωρείται περίπου δεδομένη από τα στελέχη της ΝΔ και αυτό καθορίζει την καθημερινή δράση και τις παρεμβάσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διακομματική επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Ηδη μετά τις πρώτες συνεδριάσεις, έχει γίνει αποδεκτή η πάγια πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ να θεσπιστεί ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% για τα επιχειρηματικά κέρδη, με ταυτόχρονη κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα μέσω της αυτοτελούς φορολόγησης όλων των εισοδημάτων από ακίνητα, με συντελεστή 20%, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κ.ά.

Βέβαια, τα τελευταία μέτρα διαψεύδονται από τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ με το επιχείρημα ότι «η αυτοτελής φορολόγηση στα ενοίκια δεν εμπεριέχεται στις προτάσεις της ΝΔ», όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βούτσης. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε με νόημα ότι ο «διάλογος» για το νέο φορολογικό θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ