Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
«Μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Καλεί σε συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Πέμπτη 1 του Μάρτη, στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας

Αποψη από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΒΕ στα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα
Αποψη από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΒΕ στα κεντρικά του ΟΑΕΕ στην Αθήνα
Επιμένοντας ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε», η «Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» (ΠΑΣΕΒΕ), χαρακτηρίζει την ερχόμενη Πέμπτη, 1 του Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ενάντια στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς έμπορους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους σε γενικό ξεσηκωμό.

Πέμπτη 1 Μάρτη, ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης, 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης (Σταδίου 29).

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με ΕΕ και τρόικα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη στο λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών. Σαρώνουν και κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα μέτρα του νέου μνημονίου για την Ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι τα μέτρα θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία.

Λένε ψέματα - μας κοροϊδεύουν. Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι. Αντίθετα, θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.

 • Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση, κατά 10% σε σχέση με το 2011.
 • Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα αποθεματικά με το λεγόμενο κούρεμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών είναι σε ομόλογα και μετοχές. Τα ομόλογα από 88,5 εκατομμύρια, στις 31/12/11 έγιναν 30,5 εκατ. και με το νέο κούρεμα θα φτάσουν τα 9 εκατομμύρια. Οι μετοχές από 560 εκατ. έφτασαν στα 19 εκατ.
 • Μειώνουν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους, που έχουν χρυσοπληρώσει την ασφάλισή τους, σε εξαθλίωση.
 • Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν την Υγεία και την Περίθαλψη. Από τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.
 • Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες. Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας γενόσημα.
 • Μειώνουν δραστικά τους γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών.
 • Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα Ταμεία.
 • Επέβαλαν νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα με πρόσχημα την περίθαλψη ανέργων συναδέλφων και χορήγηση 3 μηνών επιδόματος ανεργίας χωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαδικασία υλοποίησης του μέτρου, με αποτέλεσμα απλώς (!!!) το χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων με την είσπραξη, μόνο το 2011, πάνω από 17.000.000 ευρώ, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Καταργούν ακόμα και τις πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις χρεών, αδιαφορώντας που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι (το 42%) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι.Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.

Λένε ψέματα ότι τους ενδιαφέρει να σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Στόχος τους είναι οι φτηνοί εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι χρεοκοπημένοι αυτοαπασχολούμενοι, που θα βολεύονται με συντάξεις πρόνοιας και υποβαθμισμένες παροχές Υγείας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Με τον αγώνα μας να δώσουμε απάντηση στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή. Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέλαβαν εργολαβικά το γνωστό ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή και του κοινωνικού εταίρου.

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό, μαζί με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των κατακτήσεών μας.

Απαντάμε δυναμικά και μαζικά. 1η ΜΑΡΤΗ 2012, μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης, με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε:

 • Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
 • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
 • Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, με ΑΓΝΟΗΣΗ των διατάξεων του Μνημονίου.
 • Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
 • Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
 • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
 • Οχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
 • Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
 • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
 • Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
 • Κατώτερη σύνταξη για όλους 1.150 ευρώ.
 • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.

Μπορούμε να τους δυσκολέψουμε! Μπορούμε να τους σταματήσουμε»!

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ, στις 8 το πρωί, προγραμματίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης, την 1η του Μάρτη, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ θα απαιτήσουν μαζικά την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις και ανεξάρτητα από τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν να μη μείνει κανένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης καλεί όσους δεν έχουν σφραγίσει το βιβλιάριο ασθενείας τους, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στα τηλέφωνα: 697.0277.697, 693.2916.405, 697.7662.611.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις (13/6/2013)
Σήμερα τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ σε ολόκληρη τη χώρα (12/6/2013)
Μέρα δράσης για την Κοινωνική Ασφάλιση (6/6/2013)
Πανελλαδική κινητοποίηση για την ασφάλιση (2/12/2012)
Απαίτηση για άμεσες λύσεις από τον ΟΑΕΕ (24/2/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org