Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτάσεις διαχείρισης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πρωτοτύπησε ο Δ. Παπαδημούλης με την πρόταση που απηύθυνε, μέσω του ΣΚΑΪ, στην κυβέρνηση «να παγώσει την προμήθεια των δύο υποβρυχίων απ' τη Γερμανία» αφού, όπως είπε, έτσι θα εξοικονομηθεί 1 δισ., ποσό πολλαπλάσιο απ' αυτό που θα προκύψει απ' τις αιματηρές περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατά καιρούς η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει διάφορες εποικοδομητικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, νομιμοποιώντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται εξ ανάγκης και λόγω του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους.

Βεβαίως και πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, να περιοριστούν στις αναγκαίες για την άμυνα και όχι για το ΝΑΤΟ. Αλλά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πλούτος υπάρχει αμύθητος, αλλά κανείς τους, ούτε η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δε θέλει να βάλει χέρι σ' αυτόν. Απεναντίας, με μέτρα που καταβαραθρώνουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα στοχεύουν στο να αυγατίσουν τον πλούτο που καρπώνεται η πλουτοκρατία. Επίσης, γνωρίζουν καλά ότι το χρέος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ως συνέπεια της πολιτικής ποικιλόμορφης στήριξης του κεφαλαίου, για όσο αυτό εξουσιάζει. Και ο λαός θα απαλλαγεί απ' αυτό μόνο όταν οικοδομήσει τη δική του εξουσία, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα απ' την ΕΕ, θα το διαγράψει μονομερώς, θα πάρει τον πλούτο απ' τα χέρια των μονοπωλίων και θα τον διαθέσει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Είπε και κάτι άλλο ο Δ. Παπαδημούλης: «Το μνημόνιο Νο 2 (...) εμπεριέχει το "κούρεμα", το οποίο όμως γίνεται με καθυστέρηση δύο ετών. Θυμίζω ότι όταν το έλεγε πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν ότι απαγορεύεται ακόμα και να λέτε τις λέξεις "κούρεμα", "επαναδιαπραγμάτευση" (...) Μαζί όμως με το "κούρεμα" έρχονται νέα άγρια λιτότητα και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος και δικαιώματα των εργαζομένων».

Ομολογεί, δηλαδή, ότι μια πρόταση δική τους έγινε πραγματικότητα και το αποτέλεσμά της είναι ολέθριο για το λαό. Κι ας μη σπεύσουν να απαντήσουν ότι αν το «κούρεμα» γινόταν διά χειρός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερο, με καλύτερους όρους. Το ίδιο θα ήταν για το λαό. Γιατί τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε περίπτωση θα είχαν τα μονοπώλια, την εξουσία των οποίων οι οπορτουνιστές δε θίγουν στο παραμικρό. Και ο λόγος τους είναι διαταγή για μακέλεμα εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ