Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καταγγέλλει την κατάργηση του αυτόφωρου για αστυνομικούς - λιμενικούς

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα που διαπράττουν στην άσκηση των καθηκόντων τους τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί κ.λπ.), όταν μηνύονται από τους παθόντες. Διάταξη που περιλαμβάνεται στο αντιλαϊκό και αντιδραστικό νομοσχέδιο για την πρόσληψη και παρουσία ένοπλων φρουρών στα εμπορικά πλοία.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προκλητική την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα που διαπράττουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί κλπ.), όταν μηνύονται από τους παθόντες. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο επίσης αντιλαϊκό και αντιδραστικό στο σύνολό του νομοσχέδιο για την πρόσληψη και παρουσία ένοπλων φρουρών στα εμπορικά πλοία.

Και αυτό, τη στιγμή που με το πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη, που ψηφίζεται παράλληλα, η αυτόφωρη διαδικασία επεκτείνεται ως κανόνας για τους απλούς ανθρώπους, ακόμη και για τα πταίσματα!

Με τη ρύθμιση αυτή, είναι φανερό ότι επιδιώκεται η εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερης κάλυψης και ατιμωρησίας στη δράση των δυνάμεων καταστολής, που η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα και την ΕΕ, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν πιο έντονα το επόμενο διάστημα για να τσακίσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που αντιστέκονται στην εξαθλίωσή τους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ο υποκριτικός χαρακτήρας των δηλώσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για πάταξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως και η σύσταση σχετικού γραφείου καταγγελιών στο υπουργείο του.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί την άμεση απόσυρση της αντιδραστικής αυτής διάταξης, όπως και ολόκληρου του νομοσχεδίου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία. Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιτάξουν τη δική τους οργανωμένη δύναμη και δράση στην αντιλαϊκή και κατασταλτική πολιτική της συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοπλοι αστυνομικοί απείλησαν την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ(2019-08-20 00:00:00.0)
Με πιστοποίηση οι ένοπλοι στα εμπορικά πλοία(2014-03-01 00:00:00.0)
Στη Βουλή το ν/σ για τους ενόπλους στα πλοία(2012-02-22 00:00:00.0)
Αρχισαν τα όργανα...(2008-09-03 00:00:00.0)
Φυλάκιση ενός χρόνου στον πλοίαρχο για τις... ρουκέτες(2004-03-02 00:00:00.0)
Αστυνόμοι - σερίφηδες στην Ικαρία(1999-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ