Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθητικές δράσεις και κινητοποιήσεις

Σήμερα το συλλαλητήριο στη Λάρισα

Eurokinissi

Μαθητικό συλλαλητήριο γίνεται σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της πόλης. Το Συντονιστικό καλεί τους μαθητές να πάρουν μέρος, μαζικά και δυναμικά, να καταδικάσουν τη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και την εκπαιδευτική πολιτική που παραδίδει την Παιδεία στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση.

Επίσης, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος και μαθητές εκλεγμένοι στα 5μελή και 15μελή στα σχολεία της Κυψέλης, από κοινού, καλούν όλους τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Παρασκευή, προγραμματίζουν κινητοποίηση στην πλατεία Κυψέλης στις 2.30 το μεσημέρι.

Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών σε σχολεία της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας. Διευθυντές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα, να εμποδίσουν την πραγματοποίηση εξορμήσεων έξω από τα σχολεία που γίνονται από φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με υλικό ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά ή καλέσματα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που τσακίζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Επίσης, διευθυντές και κάποιοι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές απειλώντας πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους σε 15μελή. Τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στο 28ο ΓΕΛ, στο 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας και στο 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας καλεί τους μαθητές να μη φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν. Συσπειρωμένοι στο Συντονιστικό, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ να παλέψουν για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, να παλέψουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ