Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να επαναπροσληφθούν οι 2.000 εποχικοί πυροσβέστες

Eurokinissi

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και την επαναπρόσληψη 2.000 εποχικών πυροσβεστών ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος και απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι σήμερα για τη συγκρότηση του ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας, καθώς και για την αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας.

Κάθε χρόνο, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, λόγω της μείωσης των οργανικών θέσεων σε μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική, προσλάμβανε 5.500 εποχικούς πυροσβέστες. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα ονόματα 4.000 προσλαμβανόμενων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Επίσης υπάρχουν 1.000 εποχικοί που είναι επιλαχόντες του διαγωνισμού, καθώς και άλλοι 1.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

  • Τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας, επαρκώς εξοπλισμένος και στελεχωμένος με μόνιμο προσωπικό, με αντικείμενο την προστασία των δασών σε όλες τις φάσεις (πρόσληψη, καταστολή κ.ά.);
  • Οι 2.000 εποχικοί πυροσβέστες, που δε θα προσληφθούν ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, θα εργαστούν ως εποχικοί πυροσβέστες τη φετινή αντιπυρική περίοδο και για πόσο διάστημα;».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ