Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: «Μια αποτυχία της χώρας (...) θα ισοδυναμούσε με πολιτικό σεισμό ισοδύναμου μεγέθους με αυτόν της Μικρασιατικής Καταστροφής (...) Είναι χαρακτηριστικό πως το ΚΚΕ έφτασε πλέον να δηλώνει ανοιχτά πως επιδιώκει την άμεση μετατροπή της χώρας σε Λαϊκή Δημοκρατία (..) η ευκολία με την οποία (...) διατυμπανίζει δημόσια τέτοιου είδους στόχους είναι, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, εντυπωσιακή» (ο Νίκος Μαραντζίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / στο ΒΗΜΑ)

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: «Η χώρα δεν κινδυνεύει από μια αυθόρμητη κοινωνική έκρηξη των φτωχών και απελπισμένων (...) Ταλαιπωρείται όμως από τις οργανωμένες ταραχές που προκαλούν με τρόπο τακτικό και επαναλαμβανόμενο (...) εγκληματικές συμμορίες (...) έχει ουσιαστικά επιτραπεί στις συμμορίες αυτές να δρουν εντελώς απρόσκοπτα (...) λόγω της ηθικής νομιμοποίησης της δράσης τους από την αριστερή κουλτούρα της μεταπολίτευσης (...) Ο πολλαπλασιασμός των ταραχών που θα προκύψει με μαθηματική βεβαιότητα (...) θα συνοδευτεί από τη βαθμιαία εξαφάνιση των συνόρων ανάμεσα στην εγκληματική δράση πολιτικής φύσης και τις καθαρά ποινικές της εκδοχές (...) το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται αστυνομικά» (ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale / στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν μιλάμε για χώρα αλλά για ξέφραγο αμπέλι (...) Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το αμπέλι βαδίζει σε μια εκλογική αναμέτρηση. Και ότι έχει την ευκαιρία να αποφασίσει τι είναι και τι θέλει να είναι (...) Να αποφασίσει δηλαδή αν θέλει να είναι μια ελεύθερη δυτική δημοκρατία ή η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (...) Αν θέλει να είναι μια πατρίδα ευνομίας και ευταξίας ή ένας παράδεισος απατεώνων, αλητών και γκάνγκστερ (...) αν προτιμά να βυθιστεί στον κοινωνικό εμφύλιο (...) Προφανώς η αυτονόητη επιλογή της μετατροπής ενός ξέφραγου αμπελιού σε μια σύγχρονη χώρα απαιτεί πολλές θυσίες. Θα έχει τεράστιο κόστος. Και πολλά θύματα» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Εντός Μαρτίου φέρνει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση Μόντι τις αλλαγές στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων "ακόμη και δίχως τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων", όπως διεμήνυσε προς τα συνδικάτα ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας σε ομιλία του στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου» (το θέμα στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ