Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ της κυβερνητικής προπαγάνδας των ημερών είναι σαφές: Θα «σας πάρουμε» από μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις για να «πάρουμε» τα 130 δισ. από την τρόικα!

Το μόνο που εντέχνως παραλείπουν να πουν είναι πως όλα όσα θα... «παρθούν» θα πάνε ακριβώς στις ίδιες τσέπες: Αυτές των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.

Με τους τελευταίους να παίρνουν και ...κάτι παραπάνω καθότι, όπως είναι γνωστό, δοκιμάζονται ιδιαιτέρως οι τράπεζες από την τρέχουσα κρίση (Εχουν, λένε, τη μείωση του «κουρέματος»).

Γιατί δε χρειάζεται να το... πολυψάξει κανείς για να δει τι πραγματικά συμβαίνει. Τα χρήματα από την ΕΕ πάνε κατευθείαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι μειώσεις μισθών είναι προφανές ποιον ευνοούν και όσο για τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος ...θα βρουν λίγο αργότερα το δρόμο τους για τον ίδιο προορισμό.

Στην πραγματικότητα, τα παίρνουν όλα και το μόνο που δίνουν είναι φτώχεια, εξαθλίωση και μισθωτή σκλαβιά, χωρίς μάλιστα αυτή η ιστορία να έχει τέλος. Τον Ιούνη άλλωστε έχουμε... νέα πακέτα.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ... ευθέως να το πούνε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο; Τι άλλο να προσθέσουν σε αυτά που γίνονται;

Και στα δύο κόμματα γίνεται συζήτηση για την επιστροφή των βουλευτών που καταψήφισαν το 2ο μνημόνιο και αυτοί που ψήφισαν ζητάνε την αποπομπή τους από τις λίστες για να μην έχουν οι διαγραφέντες «αβαντάζ» όταν γίνουν εκλογές!!!

Ακόμη και τις υποτιθέμενες διαφωνίες τους δηλαδή στον ίδιο σκοπό τις εντάσσουν: Να πείσουν τον κόσμο ότι αναγκάζονται να ακολουθούν αυτή την πολιτική και όχι ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Πότε θα καταλάβουν ότι κανείς δεν τους πιστεύει;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ