Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ξεπουλήθηκαν ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ

Παραδόθηκαν στην ΕΥΡΩΦΑΡΜ και σε ...ινδική εταιρεία

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, προχώρησε στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών ΕΛΒΙΖ (Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών) και ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία).

Η διοίκηση της ΑΤΕ ανακοίνωσε, την αποδοχή της πρότασης της ινδικής εταιρείας Bommidala Enterprises Ltd για την εξαγορά 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που ανέρχονται στο 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ καθώς επίσης και την αποδοχή της πρότασης της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ για την εξαγορά 2.472.867 κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που ανέρχονται στο 99,98% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΒΙΖ. Επίσης ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της ΑΤΕ αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση μετοχών της Σερβικής Τράπεζας AIKBANKA, ιδιοκτησίας ΑΤΕ, και την πρόσληψη της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της αλλοδαπής EUROPEAN PRIVATIZATION AND INVESTMENT CORPORATION (EPIC) ως Συμβούλων Πώλησης.

Σειρά ξεπουλήματος παίρνει και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) όπου ο διενθής διαγωνισμός έχει περάσει στη δεύτερη φάση και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει πουληθεί μέχρι τις αρχές του Μάρτη, ενώ για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ έχει προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός και η προθεσμία για να υποβληθούν προσφορές είναι η 9η Μαρτίου.

Η πολιτική ξεπουλήματος των συνεταιριστικών αγροτοβιομηχανιών, όπου κατέχει μετοχές η ΑΤΕ, γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής συρρίκνωσης και πλήρους ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΑΤΕ, που δρομολογούν κυβέρνηση και τρόικα, στη γενικότερη κατεύθυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το ξεπούλημα των εναπομεινασών κρατικοσυνεταιριστικών οργανώσεων (ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ και ΔΩΔΩΝΗ) σημαίνει ότι χάνονται και τα τελευταία υποτυπώδη στηρίγματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και ξεπουλήματος των θυγατρικών της, που επιβάλλει το μνημόνιο, αποτελεί πλήγμα και για τους αγροτοκτηνοτρόφους, και για τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες βιομηχανίες, και συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα.

Η μόνη απάντηση σ' αυτή την κατάσταση, είναι ο αγωνιστικός συντονισμός των εργαζομένων της ΕΛΒΙΖ, της ΣΕΚΑΠ, της ΕΒΖ, της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ΑΤΕ. Είναι το κοινό μέτωπο πάλης με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλήττονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η πάλη για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής.


Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΑΤΕ ανακοίνωσε και επίσημα το πωλητήριο(13/8/2011)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο(13/5/2011)
Μαζική εκποίηση θυγατρικών(21/10/2010)
Μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και αγρότες ζητάει το ΚΚΕ(23/7/2010)
Θέλουν τα «φιλέτα»(16/7/2010)
Βγαίνουν κανονικά στο «σφυρί»(15/2/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org