Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτεραιότητα στη σφαγή του λαού

Εξαρτούν την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών από την πορεία υλοποίησης του αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης

Την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με κάλπες που θα στηθούν πανελλαδικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποψηφίων, αποφάσισε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μετέωρη παραμένει ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, αφού το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τη συνδέει με την ολοκλήρωση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο πρότειναν να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 4 Μάρτη. Την πρόταση απέρριψαν τα υπόλοιπα μέλη και ο Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 18 Μάρτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ωστόσο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στις 11 Μάρτη.

Στις 3 και 4 Μάρτη θα γίνει Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου και αναμένεται να κατατεθούν επίσημα και οι υποψηφιότητες για τη θέση του πρόεδρου. Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ευ. Βενιζέλου, ερωτηματικό παραμείνει η τελική στάση που θα κρατήσει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τον Χρ. Παπουτσή και τη Λ. Κατσέλη, αν τελικά η τελευταία δεν διαγραφεί από μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «επιτροπή δεοντολογίας» του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διαγραφή από τον κομματικό μηχανισμό των 22 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο και έμειναν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια που τους θέλουν προεκλογικά να επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. «Η πρώτη θεμελιώδης προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, είναι να στηρίξουμε στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που διεξάγει, την κυβέρνηση Παπαδήμου», δήλωσε χτες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Π. Μπεγλίτης με συνέντευξή του στο «ΣΚΑΪ», επιβεβαιώνοντας την προσήλωση του κόμματος στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ