Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα συγκέντρωση σήμερα ενάντια στις εκλογές

Απεργιακές κινητοποιήσεις από πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους, προκειμένου να εμποδιστεί στην πράξη η εφαρμογή των εκλογών που προβλέπει ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή μαζική κινητοποίηση που είχε οδηγήσει στην αναβολή των εκλογών

Motion Team

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή μαζική κινητοποίηση που είχε οδηγήσει στην αναβολή των εκλογών
Με νέα κινητοποίηση σήμερα, κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας, των εισαγγελέων, των μηχανισμών καταστολής και των ποικιλώνυμων υποστηρικτών του νόμου - πλαισίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, διδάσκοντες, εργαζόμενοι και φοιτητές θα αντισταθούν στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με στόχο να τις ματαιώσουν. Ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) του ιδρύματος έχει σήμερα 24ωρη απεργία και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ προκήρυξε στάση εργασίας (8 π.μ.-12 το μεσημέρι) και καλούν σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το χώρο διεξαγωγής των εκλογών, στο κτίριο της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ). Επίσης καλεί συλλόγους και σωματεία εργαζομένων σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Πανεπιστημιακοί, διοικητικοί εργαζόμενοι και φοιτητές δεν τρομοκρατούνται, αντίθετα πεισμώνουν περισσότερο με τις πληροφορίες που διαρρέονται και θέλουν μερίδα των υποψηφίων και μέλη της εφορευτικής επιτροπής να έχουν ζητήσει από την Εισαγγελία να εφαρμόσει το νόμο ακόμη και με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ανακοίνωση του ΜΑΣ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τα δημοσιεύματα που κατηγορούν το φοιτητικό κίνημα για δήθεν «αντιδημοκρατικές» ενέργειες, επαναφέρουν τη βρώμικη προπαγάνδα ότι «τα πανεπιστήμια είναι κέντρο ανομίας», ενώ μεταξύ άλλων τονίζει: «Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) ως μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής αφού μαζί με τα ΜΜΕ και το υπουργείο Παιδείας ζητούν να καταργηθεί το άσυλο και γίνουν οι εκλογές με εισαγγελείς και αστυνομία. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των φοιτητών και των εργαζομένων το νέο νόμο - πλαίσιο μέσα από τη συκοφάντηση των αγώνων.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς της Διαμαντοπούλου, υπουργού της φωτοτυπίας και της αμάθειας, για διακοπή της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Ηδη το κράτος έχει κηρύξει παύση πληρωμών για τη φοιτητική μέριμνα και φορτώνει το κόστος σπουδών σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι προβοκάτορες και οι τυχοδιωκτισμοί έχουν στόχο και σχέδιο. Να χτυπηθεί η οργάνωση του αγώνα, η συμμετοχή του κόσμου και η μαζική λειτουργία των συλλόγων. Αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ενίσχυση της καταστολής και της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Γι' αυτό άλλωστε αυτές οι ενέργειες γίνονται μακριά από τις συλλογικές αποφάσεις φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων και δεν έχουν σχέση με την οργανωμένη πάλη».

Και το ΜΑΣ καλεί: «Με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, μπλοκάρουμε τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων. Ο νέος νόμος - πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί, οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά. Κανένας φοιτητής και καθηγητής να μην πάρει μέρος».

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ χαιρετίζει το πλήθος των μελών ΔΕΠ, εργαζόμενων και φοιτητών, οι οποίοι μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς έδωσαν δυναμικά το «παρών» στην κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου και απέτρεψαν τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης των εσωτερικών μελών των Συμβουλίου στο ΑΠΘ, το Παν. Θεσσαλίας, το Παν. Ιωαννίνων και το Παν. Πελοποννήσου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αποτελεί σημαντική νίκη στην κατεύθυνση ματαίωσης των εκλογών, μη εφαρμογής του νόμου».

Η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ καταγγέλλει τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου για διακοπή της χρηματοδότησης, αλλά και τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού για την πλήρη στήριξη στην εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα, τονίζει πως «μέσα από την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, την οργάνωση στα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για τη μη εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου. Να συνδυαστεί με την πάλη των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση. Μόνο έτσι θα δυναμώνει η προοπτική για μια πραγματική Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και όχι των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ