Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Μαζικότατη μαθητική κινητοποίηση

Μαθητές από δέκα σχολεία έκαναν χτες συγκέντρωση και πορεία στην πόλη

Μαζική και δυναμική ήταν η χτεσινή μαθητική συγκέντρωση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με εκατοντάδες μαθητές πολλών σχολείων να εκφράζουν την απόφασή τους να ορθώσουν, μαζί με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα τείχος αγωνιστικής αντίστασης για την απόκρουση της νέας σφοδρής, αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου στη Βουλή.

Μετά τη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο Λύκεια Βόλου, 1ο, 2ο Λύκεια Νέας Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ακολούθησε μεγάλη πορεία, ενώ παραδόθηκε και ψήφισμα στη Δημαρχία Βόλου.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου, που θα συνεδριάσει, αύριο Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να καθορίσει την πορεία του αγώνα, σε ανακοίνωσή του καλεί τους μαθητές, με συλλογικές αποφάσεις, να οργανώσουν κινητοποιήσεις στα σχολεία και στις γειτονιές και, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Είμαστε παιδιά εργατών, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών που τσακίζουν τη ζωή μας για τα συμφέροντα και τα κέρδη των ιδιοκτητών, των αφεντικών και των μονοπωλίων! Εχουμε πόλεμο μαζί τους! Γιατί οι γονείς μας και εμείς όταν τελειώσουμε το σχολείο θα παράγουμε όλο τον πλούτο, τον οποίο τον κλέβει μια μειοψηφία: Οι πλουτοκράτες. Γιατί μας θέλουν από τώρα, από τα θρανία, να γίνουμε φτηνοί και ευέλικτοι εργάτες των 400 ευρώ, γι' αυτό και παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα στην Παιδεία.

Το σύστημά τους δεν γκρεμίζεται με μια φωτοβολίδα! Για το λόγο αυτό κι εμείς κάνουμε δικό μας το σύνθημα: ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!

Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους εχθρούς από τους φίλους μας! Είμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τους γονείς μας, με το λαϊκό μέτωπο!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ