Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Η φιλειρηνική πάλη των νέων... ενοχλεί

Η συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, που τολμά να αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καλά κρατεί. Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα εκφράζεται μέσα από εκφοβισμό σε μαθητή που «τόλμησε» να εκφράσει τα φιλειρηνικά του αισθήματα μέσα στο σχολείο του, καταγγέλλοντας τη δράση του ΝΑΤΟ που έσπειρε το θάνατο σε όλη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη ένας μαθητής του 1ου ΕΛ Κέρκυρας, με αφορμή το θάνατο που σκόρπισαν οι ραδιενεργείς βόμβες του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, κρέμασε στον πίνακα ανακοινώσεων μια αφίσα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Οταν είδε ο διευθυντής κ. Παπαδόπουλος την «προσβλητική» αυτή αφίσα, του ζήτησε να την ξεκρεμάσει. Ο μαθητής αρνήθηκε και ο διευθυντής την έσκισε, απειλώντας το μαθητή με τριήμερη αποβολή, λέγοντάς του ότι «μια τέτοια πράξη είναι παράνομη και απαγορεύεται»!

Στο ίδιο σχολείο, δύο μέρες αργότερα, ένας άλλος μαθητής κόλλησε αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων, για μια εκδήλωση της ΚΝΕ. Αυτή τη φορά καθηγητής του σχολείου... έπιασε από το αυτί τον μαθητή και τον οδήγησε στο γραφείο του διευθυντή, όπου εκεί απειλήθηκε σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τετραήμερη αποβολή, προκειμένου «να μείνει από απουσίες».

«Για μια ακόμα φορά, "θριάμβευσε" η δημοκρατία και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ευτυχώς μετά τον υπουργό και τους εισαγγελείς, μια μερίδα των καθηγητών έχει μάθει πώς να "διαπαιδαγωγεί" σωστά τους μαθητές», σχολιάζει σκωπτικά με ανακοίνωσή της η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας των μαθητών από τον λυκειάρχη κ. Παπαδόπουλο. Επίσης η ΝΔΕ καλεί τους μαθητές «να δείξουν ότι ο εκφοβισμός που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση με τα ιδιώνυμα και τα εκάστοτε πιόνια της μέσα στα σχολεία δε θα περάσει. Αλλωστε οι μαθητές έχουν αποδείξει μέσα από τους αγώνες τους ότι οι απειλές δεν τους φοβίζουν και ξέρουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ