Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ 25 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Στο δρόμο θα πεταχτούν 2.000 παιδιά εργατικών οικογενειών

Κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Νάουσα και Λάρισα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Νάουσα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Νάουσα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον παιδικό σταθμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στη Νάουσα, οργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας που λειτουργεί στον Οικισμό Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, οι οποίοι, μαζί με τους γονείς των παιδιών κι άλλους κατοίκους της περιοχής, προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Λάρισας - Τυρνάβου, απαιτώντας την συνέχιση λειτουργίας του σταθμού και να μην καταργηθούν, ούτε να συνενωθούν οι δυο Οργανισμοί.

Στη Νάουσα, το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας σημαίνει απολύσεις 15 υπαλλήλων, ξεπούλημα των 2 κτιρίων του οργανισμού και πέταμα στο δρόμο των 65 παιδιών εργαζομένων που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, σε ΟΕΕ, ΟΕΚ, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, ΔΕΗ και άλλες υπηρεσίες στο δήμο, δασκάλους, καθηγητές να χτίσουν κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννά συγχωνεύσεις - κλείσιμο και φέρνει απολύσεις, ανεργία, εξαθλίωση. «Μαζικά, μαχητικά, να απαιτήσουμε να μη μπει λουκέτο στους Οργανισμούς, να μην επιχειρήσουν συνένωση, γιατί από άλλο δρόμο θα απολύσουν τους εργαζόμενους και θα απαξιώσουν τους Οργανισμούς. Απόψεις που εκφράζονται τοπικά και μάλιστα δημόσια, να περάσει ο βρεφονηπιακός σταθμός Νάουσας στο δήμο ή να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς με νέο χαράτσι, δημιουργούν σύγχυση, διασπούν και αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων από την πηγή του προβλήματος. Συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει ο Οργανισμός», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Νάουσας.

Την απαίτησή του να συνεχιστεί η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας, που φιλοξενεί 90 παιδιά εργατικών οικογενειών, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, καλώντας τις εργαζόμενες και τις άνεργες μητέρες, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών και την ΟΓΕ, καθώς και με Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της γειτονιάς τους, να μπουν στην πάλη ενάντια στην πολιτική που γκρεμίζει τις εργατικές κατακτήσεις και καταργεί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ