Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Αγριες μειώσεις στις συντάξεις

Το άγριο πετσόκομμα, που έχουν υποστεί οι συντάξεις των ναυτεργατών από την ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, θα συνεχιστεί τώρα με νέα μείωση κατά 7% που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στα πλαίσια των άγριων μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση.

Η νέα μείωση κατά 7% προστίθεται στην επιβολή της πρόσθετης εισφοράς που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη και για όσους συνταξιούχους ναυτεργάτες ήταν ως 60 ετών έφτανε και μέχρι 10%, χώρια το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ που τους επιβλήθηκε τον ίδιο μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου.

Ετσι η σύνταξη που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ήταν 1.700 ευρώ, το Σεπτέμβρη μειώθηκε κατά 115 ευρώ και τώρα με το 7% θα μειωθεί περίπου κατά άλλα 140 ευρώ! Από τη σύνταξη του Α' μηχανικού, με όλα τα προηγούμενα μέτρα, έχουν «κάνει φτερά» ήδη 500 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι με τη νέα μείωση, οι συνταξιούχοι Α' μηχανικοί θα δουν πλέον τις συντάξεις τους μειωμένες συνολικά (προηγούμενα μέτρα συν την μείωση του 7%) κατά 900 ευρώ! Και βέβαια σε αυτή τη μείωση δε συμπεριλαμβάνεται το φάγωμα των γιορτινών επιδομάτων και της άδειας που ισοδυναμούν με δύο συντάξιμους μισθούς.

Το πρόβλημα δε σταματάει εδώ, καθώς μειώνονται και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ οι περικοπές σε βάρος του ήδη βουλιαγμένου στα ελλείμματα ΝΑΤ (από την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εφοπλιστών, τις διαγραφές των οφειλών τους, τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών) από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012 είναι 150 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ