Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στην τοποθέτησή του, ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στη δράση προβοκατόρων με στόχο το λαϊκό κίνημα λέγοντας πως «όταν ο λαός βγαίνει μαζικά στους δρόμους, όταν κάνει αποφασιστικά βήματα, τότε έρχεται η MARFIN και έρχεται και το κάψιμο της Αθήνας. Ποιον εξυπηρετούν αυτά που γίνονται έξω;»... «Ποιον εξυπηρετούν; Τι συνέβη όταν κάηκε η MARFIN; Φοβήθηκε ο κόσμος. Πού είναι δύο χρόνια μετά αυτοί που την έκαψαν; Πείτε μας. Πού είναι; Ποιους έχετε να μας δείξετε απ' αυτούς που οργανώνουν τη στρατιωτική επιχείρηση και το λέω από το Βήμα της Βουλής»...

Αναφερόμενος διεξοδικά στις πρακτικές προβοκατόρικης υπονόμευσης των λαϊκών αγώνων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν σαφής: «Τι συμβαίνει λοιπόν, εδώ και 30 χρόνια; Ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός που δρα τόσο οργανωμένα; Είναι τα παιδάκια των 15 και 16 χρονών που νομίζουν ότι αν πετάξουν μία πέτρα, κάνουν επανάσταση ή είναι άλλοι που θεωρούν μεγάλο πράγμα αν χτυπήσουν ένα ΑΤΜ; Δεν είναι. Είναι κάποιοι που καθοδηγούν, κάποιοι που οργανώνουν, κάποιοι που δρουν και κάποιοι που έχουν εκπαιδευτεί για να το κάνουν αυτό. Οσοι γνωρίζουν και ακούνε αυτή τη στιγμή, μπορούν να διακρίνουν τι είναι αυτοί οι "τύποι" που κινούνται με τέτοια άνεση όταν γίνεται χαλασμός και ο κόσμος φοβάται για τη ζωή του. Κινούνται λες και βρίσκονται στο σπίτι τους. Μη μου πείτε ότι είναι κάποια παιδιά που, τέλος πάντων, θεωρούν ότι με την αναρχία και με την καταστροφή θα φέρουν κάτι. Οχι. Είναι μηχανισμοί!».

Προσπαθούν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα

Οσον αφορά το στόχο των μηχανισμών αυτών τόνισε πως «προσπαθούν να σκορπίσουν τον τρόμο και προσπαθούν να συκοφαντήσουν και το λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο σκοπός τους για να φοβίσουν τον κόσμο. Αυτό κάνουν κάθε φορά και αυτό το κάνουν κάτω από τη μύτη και την πολιτική ανοχή, όχι τη δική μας αλλά των κυβερνήσεών σας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες θέτοντας το ερώτημα: «Τόσες μέρες ποιος προετοίμασε αυτό το κλίμα; Εσείς δε μιλάγατε για εμφύλιο; Εδώ η τηλεόραση θυμήθηκε ξεχασμένα έργα, ψυχροπολεμικά, που δε θυμάται κανένας. Εμφύλιος, καταστροφή... Να ένα δείγμα. Να πώς δένουν πολιτικά αυτά τα πράγματα. Να το δείγμα "τι θα γίνει αν δεν ψηφίσουμε τη δανειακή σύμβαση". Αυτές είναι οι ευθύνες. Και είναι δικές σας εξ ολοκλήρου». Κατέληξε λέγοντας πως «τα ψέματα τέλειωσαν γιατί τώρα το πήρε χαμπάρι και ο κόσμος. Δεν περνάει το ότι τα σπάνε οι κομμουνιστές και όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να φέρουν αναταραχή. Τα πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Τα αντιλαμβάνεται. Βγείτε έξω και μιλήστε μαζί του να δείτε τι θα σας πει. Είναι εξοργισμένος γιατί ξέρει ότι αυτά καλύπτονται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ