Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Συνένοχη η κυβέρνηση
  • Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων που ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση
  • Μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτήρισε τις απολύσεις ο υφυπουργός Εργασίας

Δε δείχνει να ανησυχεί η κυβέρνηση από το κύμα απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, αφού ο υφυπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες καταγγελίες μεμονωμένα γεγονότα. Το θέμα των απολύσεων συνδικαλιστών έφερε χτες στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα εταιριών όπως η «Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ», οι πλοιοκτήτες της γραμμής Καβάλας-Θάσου, η «Γιώτης ΑΕ» και η SPIDEX.

Ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας είπε γενικά και αόριστα ότι υπάρχουν κάποιοι εργοδότες που προσπαθούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας». Κατά τον υφυπουργό η κυβέρνηση είναι αντίθετη και στέκεται απέναντι στις όποιες αυθαιρεσίες των εργοδοτών, ενεργοποιώντας μάλιστα τους σχετικούς νόμους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε ότι οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην Ερώτηση είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού «οι απολύσεις που έχουμε κάθε μέρα δείχνουν και την εργοδοτική τρομοκρατία, η οποία αυξάνεται καθημερινά, δείχνοντας έτσι την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη για να χτυπηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων».

Ο Δ. Τσιόγκας υπογράμμισε ότι στην επίθεση αυτή οι βιομήχανοι ενθαρρύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και από τους αντεργατικούς νόμους που υπάρχουν. «Αυτή η ασύδοτη δράση, είπε, τροφοδοτείται και ενθαρρύνεται από την κυβερνητική πολιτική γιατί τα θέλουν όλα δικά τους. Και αυτό γιατί υποχρεώθηκαν στα προηγούμενα χρόνια κάτω από την πίεση των αγώνων να κάνουν σημαντικές παραχωρήσεις».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν συγκρούσεις για τέτοια «χοντρά ζητήματα» αφού το εργατικό κίνημα αργά ή γρήγορα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους αντεργατικούς νόμους και την κυβερνητική πολιτική θα την ανατρέψει και θα την καταργήσει στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ