Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ο Ρονβαπέρα ταχύτερος όλων στο σουηδικό χιόνι

Το χιόνι ταιριάζει στην Peugeot και τον Χάρι Ρονβαπέρα. Ο δεύτερος αγώνας που πραγματοποιήθηκε στην παγωμένη Σουηδία αποδείχτηκε ιδιαίτερα φιλόξενος για τον «άγνωστο» Φινλανδό, που με τη βοήθεια του συνοδηγού του Ρίστο Πιετιλάινεν «έριξε» 28 δευτερόλεπτα στο δεύτερο Ράντστρομ

Τρεις ημέρες κράτησε το 50ό Ράλι Σουηδίας, και τις τρεις χιόνιζε. Υπό αυτές τις συνθήκες ο αγώνας μετατράπηκε σε αποκλειστική υπόθεση των Βορείων. Οι Μπερνς και Μακρέι είχαν άτυχες στιγμές και έμειναν μακριά από το παιχνίδι της νίκης. Με μια εξαίρεση, βέβαια, αυτή του Κάρλος Σάινθ, που κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο σκέλος. Μετά άρχισε το... σκι, και ο Φινλανδός Ρονβαπέρα το σλάλομ! Το Peugeot 206 WRC - έχει δείξει και πέρσι ότι του «πάει» το χιόνι - στα χέρια του Φινλανδού άντεξε την επίθεση του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Τόμι Μάκινεν. Τελικά στην πίεση δεν υπέκυψε ο Ρονβαπέρα αλλά ο Μάκινεν, που στην τελευταία ειδική βγήκε από το δρόμο.

Οι εγκαταλείψεις αρκετές και απ' όσους απέμειναν χαμογέλασαν οι Ρόνστρομ και Σάινθ, που ανέβηκαν στο βάθρο. Ο νικητής που έδειξε να γνωρίζει σαν το σπίτι του τον αγώνα, και διάλεγε τα σωστά λάστιχα, μετά το τέλος, δήλωσε: «Είναι υπέροχο, αν και ο Αγιος Βασίλειος άργησε και ήρθε για μένα στις αρχές Φλεβάρη, αλλά ήρθε! Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και έχω πολλά ακόμα να μάθω. Ξέρω ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει. Τώρα περιμένω το Ράλι Πορτογαλίας που πήγα καλά πέρσι και φέτος πιστεύω να πάω καλύτερα». Ο αγώνας που περιμένει ο Ρονβαπέρα θα διεξαχθεί το τριήμερο 9 έως 11 Μάρτη και όπως σε όλα τα πορτογαλικά ράλι κυρίαρχο στοιχείο αναμένεται το χώμα.

Στη βαθμολογία: Ρονβαπέρα, Μάκινεν και Σάινθ ισοβαθμούν με 10 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Μιτσουμπίσι προηγείται με 23 και η Ford ακολουθεί με 14. Η Peugeot ατύχησε ή καλύτερα αστόχησε, αφού οι βαθμοί του Ρονβαπέρα δεν προσμετρούν, αφού δεν ανήκει στο τιμ και έτσι έμεινε στους 0 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org