Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την πελατεία τους νοιάζονται οι ξενοδόχοι

Εθαβαν με κάθε ευκαιρία τους εργατικούς αγώνες και τις λαϊκές διεκδικήσεις κόντρα στην αντιδραστική πολιτική του μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, όταν έκριναν ότι έχουν να κερδίσουν από αυτή, τώρα όμως που τους αγγίζουν - έστω και έμμεσα - τα μέτρα, οι ξενοδόχοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αντιταχθούν στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η έγνοια τους αφορά μόνο το χρήμα που τσέπωναν από τις ευκαιρίες που είχαν κάποιες λαϊκές οικογένειες να κάνουν λίγες μέρες διακοπές μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Και προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της μείωσης του μη «μισθολογικού κόστους» (που και αυτοί ζητούν ως μεγαλοεργοδότες) και της διατήρησης της πελατείας τους. Ετσι, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δηλώνει αντίθετο μόνο «στην ολοσχερή κατάργηση των λειτουργιών του Οργανισμού», λέγοντας ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί «παντελώς» το κοινωνικό του έργο. Προτείνει, μάλιστα, να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια και προτίθεται να συμβάλει - με τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων - στη γραφειοκρατική διεκπεραίωση των προγραμμάτων.

Για «λανθασμένη» και «άστοχη» ενέργεια, που θα πλήξει τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αναφέροντας ότι θα προκαλέσει ανεργία και απώλεια εσόδων για το Δημόσιο. Ζητά την ολοκλήρωση του προγράμματός της. Δεν έγιναν φιλεργάτες ξαφνικά οι ξενοδόχοι. Για τον τζίρο και τα κέρδη τους νοιάζονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ