Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Ο ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «Εχουν κατασχεθεί 1,9 εκατ. κατοικίες (...) 2 εκατ. στεγαστικά δάνεια βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης (...) 11 εκατομμύρια Αμερικανοί εξυπηρετούν στεγαστικά δάνεια που υπερβαίνουν την αξία της κατοικίας τους, συνολικά κατά 750 δισ. δολάρια» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ: «Κάθε απόγευμα μεταφέρονται τα χρήματα από την Ελλάδα στη Βρετανία, καθώς, όπως αναφέρει, η εταιρεία φοβάται τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα στη χώρα μας ξεπέρασαν την περίοδο Οκτωβρίου Δεκεμβρίου τα 211 εκατομμύρια ευρώ» (το θέμα για την Vodafone στο ΕΘΝΟΣ).

HIS MASTER VOICE: Τσαπανίδου: «Αν μας πουν όχι από το γιουρογκρούπ χαθήκαμε, έσβησε η χώρα από τον χάρτη» (στον ΣΚΑΪ).

Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «35 χρόνια ξοδεύουμε κάθε χρόνο 7% έως 10% περισσότερα απ' όσα παράγουμε (...) έχουμε τώρα μια ευκαιρία (...) αποδεχόμενοι έναντι της ρύθμισης των χρεών μας το βάρος που μας αναλογεί (...) ενδεχόμενη κατάρρευση μπορεί (...) να απειλήσει τον ειρηνικό κι οργανωμένο βίο μας» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ: «Με το νέο πακέτο θα συμβεί ό,τι με το πρώτο Μνημόνιο (...) δεν θα αποτρέψουμε τη χρεοκοπία (...) Η Ελλάδα (...) θα καταστεί για πολλά χρόνια έρμαιο των δανειστών της. Κι αυτά, εάν δεν μεσολαβήσει κοινωνική έκρηξη» (ο Σ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: «Η Ευρώπη σπρώχνει τους Ελληνες σε εξέγερση (...) εξαναγκάζοντας όλους τους Ελληνες να υποφέρουν χωρίς ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης η Ευρώπη ενώνει μια χώρα που ήδη συνταράσσεται απο απεργίες» (New York Times / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ