Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ: «Είναι προφανές σε όλους ότι η διάσωση μετατρέπεται σε δολοφονία. Ο κ. Παπαδήμος μοιάζει εγκλωβισμένος σε ένα αρχικό πλάνο, χωρίς να αφήνει καμία πιθανότητα εναλλακτικής λύσης. Ο ίδιος θέτει δίλημμα μεταξύ αργού θανάτου και βίαιου θανάτου (...) Στο κάτω κάτω ξέρουμε ότι όταν κάποιος πνίγεται πιάνεται από τους γύρω του και τους τραβά μαζί στον πάτο» (από σχόλιο στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

«ΠΟΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ»: «Τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και στους Ελληνες για να κατοχυρωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους ακολουθούν την ίδια αποτυχημένη συνταγή: Περισσότερες περικοπές, οι οποίες θα προκαλέσουν βαθύτερη ύφεση και θα οδηγήσουν στην ανάγκη νέων περικοπών. Ενας φαύλος κύκλος. Δυστυχώς δεν έχουμε την επιλογή του "όχι" σε αυτή την πολιτική» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ: «Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί στην παρούσα συγκυρία ένα αναγκαίο κακό (...) Καθίσταται σαφές ότι ο ελληνικός λαός εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του για ανακούφιση στην επόμενη κυβέρνηση (...) Το βάρος της ευθύνης πέφτει στη Νέα Δημοκρατία και τον Α. Σαμαρά» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ: «Για να υπάρξει ελπίδα από δω και πέρα, θα πρέπει η διακυβέρνηση της χώρας να (...) ασκηθεί μεθοδικά, υπεύθυνα και με σχέδιο (...) Χρειαζόμαστε κυβερνήτες ικανούς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει (...) Χρειάζεται μια ηγεσία ικανή να εμπνεύσει και να ξαναδώσει ελπίδα σ' έναν δικαιολογημένα απογοητευμένο αυτήν τη στιγμή λαό» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ: «Το πρόβλημα είναι εάν θα υπάρξει "πολιτική τάξη" στη χώρα για να διαχειρισθεί μια κοινωνική διαταραχή" (...) Από άποψη πολιτική η κατάσταση εμφανίζεται αδιέξοδη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ