Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικός σαλτιμπάγκος επικίνδυνος για το λαό

Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι από το ρόλο του στη σφαγή μισθών, συμβάσεων και συντάξεων

Από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα πάει το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., στην προσπάθειά του από τη μια να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και από την άλλη να διασωθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση που προκαλεί η πολιτική της συγκυβέρνησης. Μέχρι και χτες το απόγευμα, άφηνε σκόπιμα να αιωρείται ότι αποχωρεί απ' την κυβέρνηση, έχοντας εκφράσει «επιφυλάξεις» για τη συμφωνία με την τρόικα, αργότερα όμως το βράδυ ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως «ό,τι επιτεύχθηκε, ήταν δουλειά όλων μας» και πως «το αποτέλεσμα έχει σημασία και όχι ποιος δρομέας έτρεξε πρώτος, δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος»!

Λίγες ώρες πριν, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε συμφωνήσει σε όλα τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, και η μόνη «διαφοροποίησή» του, όπως ο ίδιος διευκρίνισε χτες, ήταν «για την εκβιαστική χρονική μέγκενη που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, αφετέρου δε για την αδυναμία της κυβέρνησης να μας προσκομίσει ρητή διαβεβαίωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας, τόσο για τη νομιμότητα του μνημονίου, όσο και για την αποτελεσματικότητά του»!

Με άλλα λόγια, συνυπέγραψε τα βάρβαρα μέτρα και για «ξεκάρφωμα» έβαλε ζήτημα «νομιμότητάς» τους, το οποίο μάλιστα «ξέχασε» την αμέσως επόμενη μέρα, κάνοντας λόγο για «επιτυχή διαπραγμάτευση», στην οποία συνέβαλε και ο ίδιος. Η κοροϊδία του λαού παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από το σημείωμα που διένειμε ο ΛΑ.Ο.Σ. για να ενημερώσει ότι ο Καρατζαφέρης στη σύσκεψη ήταν «πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των τροϊκανών, για μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων», τα οποία συνυπέγραψε με τα δυο χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ