Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέες συγχωνεύσεις υπηρεσιών

Σε νέες συγχωνεύσεις των υπηρεσιών δημόσιων νοσοκομείων καθώς και στη διασύνδεση του «Ωνάσειου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) με το «Αττικό» Νοσοκομείο - που παραπέμπει σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας - προχώρησε η τρικομματική κυβέρνηση, υλοποιώντας παλιότερα σχέδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με δύο αποφάσεις, που θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εγκρίνει τη συνεργασία ανάμεσα σε εννέα δημόσια νοσοκομεία και του ΩΚΚ και του «Αττικού» Νοσοκομείου. Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα αφορά τη διάθεση εξοπλισμού έρευνας του κάθε νοσοκομείου προς το άλλο, ενώ για τη νοσηλεία και την περίθαλψη των ασθενών προβλέπει, ότι θα γίνονται αλληλοπαραπομπές ασθενών που θα μεταφέρονται μέσω του ΕΚΑΒ. Φαίνεται δηλαδή καθαρά πως επιχειρείται η κάλυψη των κενών σε προσωπικό, υπηρεσίες και υποδομές με τη μετατροπή των ασθενών σε «μπαλάκι» μεταξύ των νοσοκομείων.

Ιδιες ρυθμίσεις προβλέπονται και για τη συνεργασία ΩΚΚ και «Αττικού» Νοσοκομείου. Ομως η συνεργασία αυτή παραπέμπει σε ευθεία συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς το ΩΚΚ είναι ΝΠΙΔ, και έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για αυτή τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο.

Τα δημόσια νοσοκομεία για τα οποία θα ισχύσει η ιδιότυπη συγχώνευση είναι: «Αγιος Σάββας» - «Ελπίς», «Αγία Ολγα» - «Αγιοι Ανάργυροι», «Μεταξά» - «Τζάνειο», «Θεραπευτήριο Λέρου» - Νοσοκομείο Ρόδου, Νοσοκομείο Καστοριάς - Νοσοκομείο Γρεβενών, Νοσοκομείο Κομοτηνής - Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Νοσοκομείο Τρικάλων - Νοσοκομείο Καρδίτσας, Πανεπιστημιακό Ρίου - «Καραμανδάνειο», και Νοσοκομείο Ρεθύμνου - Νοσοκομείο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ