Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
Κατάρρευση 6% το Γενάρη

Βαθαίνουν τα αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής

Ρυθμούς εντατικής κατρακύλας προσλαμβάνουν τα κάθε είδους φορολογικά έσοδα, σε μια εξέλιξη που αντανακλά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης των λαϊκών μαζών, τη συρρίκνωση της κατανάλωσης, την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, συνολικά του παραγόμενου ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για το μήνα Γενάρη του 2012 η πτώση στα συνολικά φορολογικά έσοδα ξεπέρασε, σε σχέση με το Γενάρη του 2011, το 6% με τον ΦΠΑ να καταγράφει συρρίκνωση κοντά στο 19%. Ηδη από τον πρώτο μήνα του έτους άρχισαν να σωρεύονται οι προϋποθέσεις για την εμφάνιση των νέων «ελλειμμάτων», για παραπέρα «αποκλίσεις» από τους αντιλαϊκούς στόχους, για την ανάγκη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει και στην επόμενη δόση αντιλαϊκών μέτρων.

Είναι ολοφάνερο και το γεγονός ότι βαθαίνουν και τα αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής. Η πτώση των φορολογικών εσόδων (Γενάρης 2012) έρχεται σε μια περίοδο που μαζεύουν και τα κάθε είδους χαράτσια που δεν υπήρχαν πέρυσι τέτοιο καιρό.

Συγκεκριμένα:

  • Τρέχουν οι δόσεις από τα χαράτσια που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Τρέχουν οι δόσεις για την εισφορά αλληλεγγύης (μισθωτοί - συνταξιούχοι), από τα χαρατσόχαρτα που έστειλαν πέρυσι και που αφορούν στα εισοδήματα του 2010.
  • Τρέχει η «εισφορά αλληλεγγύης» για το 2012 που από φέτος την αρπάζουν μήνα με το μήνα από τις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Από το Γενάρη μπήκε το κουτσουρεμένο αφορολόγητο (5.000 ευρώ) για μισθωτούς συνταξιούχους, επομένως βάζουν στο κρατικό ταμείο και πρόσθετα ποσά από τη λεηλασία.
  • Τρέχει και η δόση για το χαράτσι επιτηδεύματος που φόρτωσαν στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.

Μετά και το μπαράζ της φοροεπιδρομής έρχονται τώρα να διαπιστώσουν την πτώση των φορολογικών εσόδων 6% για το μήνα Γενάρη, τη συρρίκνωση και της μάζας του ΦΠΑ που συγκεντρώνουν στο κρατικό ταμείο. Ολα μαζί μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για τους μεγαλοδανειστές και τα άλλα σαπρόφυτα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ