Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
Πρόβλημα με τη σίτιση των κρατουμένων

Στις φυλακές της Πάτρας και Αλικαρνασσού - όπου κρατούνται 1.000 περίπου άτομα - οι φυλακισμένοι στερούνται την τροφή. Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων που απασχολούνται στα μαγειρεία, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξωτερική προμήθεια γευμάτων, αλλά μόνο για τους ασθενείς!

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγοράσουν τρόφιμα από τις καντίνες ή να μείνουν νηστικοί. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 60% των εγκλείστων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι φτωχοί και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη είδη διατροφής και υγιεινής, γίνεται κατανοητό πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

Η κινητοποίηση των κρατουμένων στα μαγειρεία ξεκίνησε προχτές στην Πάτρα και χτες στην Αλικαρνασσό, καθώς διαμαρτύρονται για την υπαναχώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στη ρύθμιση για αποσυμφόρηση των φυλακών (θα αποφυλακίζονταν περίπου 800 άτομα), ενώ διεκδικούν και αιτήματα για συγχώνευση ποινών και υφ' όρους απόλυση.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δύο φυλακές το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τους κρατούμενους στα μαγειρεία. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η τακτική αυτή οδηγεί να σιτίζονται μόνο οι κρατούμενοι που έχουν οικονομική δυνατότητα, προμηθευόμενοι τροφή από την καντίνα.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές βρίσκονται αρκετοί μετανάστες, γιατί δεν μπορεί να εκτελεστεί η δικαστική τους απέλαση, ενώ άλλοι επειδή δεν έχουν χρήματα να εξαγοράσουν (εξαγοράσιμες) ποινές φυλάκισης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ