Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΓΝΙΤΗΣ
Σύντομα η απόφαση της ΕΕ

Η επισήμανση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ότι η υπό τελική διαμόρφωση συμφωνία με την ΕΕ για την είσοδο ιδιωτών στο λιγνίτη προϋποθέτει την πώληση 4-6 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και υδροηλεκτρικών σταθμών, συνδυάστηκε χτες με την προσπάθεια χειραγώγησης των τοπικών κοινωνιών ώστε να αποδεχτούν το νέο γύρο ξεπουλήματος της δημόσιας ενεργειακής περιουσίας. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου επανήλθε στην πρόθεση για αύξηση του «λιγνιτικού πόρου» που αποδίδεται στις τοπικές κοινωνίες, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του νομού Φλώρινας και τους δημάρχους Φλώρινας και Αμύνταιου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τους ενημέρωσε ότι υπογράφηκε η Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων του λιγνιτωρυχείου Νοτίου Πεδίου Αχλάδας και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελλοντική μετεγκατάσταση των τριών οικισμών που συνδέονται με το λιγνιτωρυχείο.

Ακόμη, σύντομα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για την ανάθεση εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης, η οποία θα συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ