Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Ισχυροποιείται για να ... ιδιωτικοποιηθεί

Η εμπορευματοποίηση του νερού αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή και της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου». Στο πλαίσιο αυτό με τροπολογία που κατατέθηκε χτες δρομολογείται η ισχυροποίηση της ΕΥΔΑΠ, με την επέκταση των δραστηριοτήτων της, ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα ως ένας μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος, στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας που χρυσοπλήρωσε τις υποδομές της και χρυσοπληρώνει το νερό.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ειδικότερα να συνάπτει Προγραμματικές Συμβάσεις, προκειμένου να αναλαμβάνει δραστηριότητες ύδρευσης και αποχέτευσης μέσω θυγατρικών της εταιρειών και εκτός της περιοχής ευθύνης της. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη μια τέτοια επέκταση για την ανάληψη των υδρευτικών και αποχετευτικών δικτύων σε μικρά νησιά του Αιγαίου, αλλά και στη Λευκάδα, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοί τους να πληρώνουν πανάκριβα το νερό.

  • Με την ίδια τροπολογία περιορίζεται η δυνατότητα διάφορων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου να αναθέτουν δημόσια έργα με απευθείας αναθέσεις ή με διαγωνισμούς με τους οποίους προσκαλείται να μετάσχει περιορισμένος αριθμός εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ