Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ι. ΠΟΥΝΤΙΔΗΣ
Θα επιβάλλουμε την απομάκρυνσή τους

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης δήλωσε στο «Ρ» σχετικά με το σοβαρό θέμα των παροπλισμένων πλοίων που «αράζουν» για χρόνια στη Ζώνη, τα εξής:

«Οταν ανέλαβε καθήκοντα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υποσχέθηκε ότι ήταν στις πρώτες προτεραιότητές του για λύση και το θέμα των παροπλισμένων πλοίων. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που διαιωνίζεται και φωτογραφίζει συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα στο χώρο της ακτοπλοΐας. Είναι γνωστή η μέθοδος που ακολουθούν οι εφοπλιστές να δένουν τα καράβια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα το χειμώνα που μειώνεται η τουριστική κίνηση και να απολύουν τα πληρώματα για να μην πληρώνουν. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σύνδεσης η νησιώτικη με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πέρα όμως από αυτό, υπάρχουν και εγκαταλειμμένα πλοία ή κατασχεμένα που βρίσκονται στο χώρο της Ζώνης, με αποτέλεσμα αυτά τα πλοία που πιάνουν συγκεκριμένες θέσεις να αποτελούν ουσιαστικά τροχοπέδη μαζί με όλα τα άλλα και να οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση της όποιας δυνατότητας λειτουργίας της Ζώνης. Πολλές φορές στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι επισήμαναν την αναγκαιότητα αυτά τα πλοία που παροπλίζονται ή τελούν υπό κατάσχεση ή για άλλους λόγους, να δένουν σε άλλα σημεία.

Δε νομιμοποιείται κανένας να μετατρέπει σε «νεκροταφείο πλοίων» την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα επιβάλλουμε τελικά με τον αγώνα μας την απομάκρυνση αυτών των πλοίων, αλλά και γενικότερα τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ