Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ενα σχολείο για την Τσιάπας»

Διήμερο αλληλεγγύης στην Πετρούπολη

Διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης προς τις Ζαπατίστικες Κοινότητες του Μεξικού με το σύνθημα «Η αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις», διοργανώνουν η Γ` ΕΛΜΕ Πετρούπολης, η Πρωτοβουλία Πολιτών, ο Δήμος και η Καμπάνια «Ενα σχολείο για την Τσιάπας», σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα παρουσιαστεί το ιστορικό της Ζαπατίστικης εξέγερσης, μέσα από ομιλίες, προβολές σλάιτς και βίντεο. Επίσης θα γίνει και η παρουσίαση της προαναφερόμενης Καμπάνιας που στηρίζεται στην πρόταση - μελέτη, που κατέθεσαν δύο απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας, και προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος κτιρίων που θα λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων - Πολιτιστικών Λειτουργών σε κάποια από τις Ζαπατίστικες κοινότητες που θα επιλεγεί από τους ίδιους τους ιθαγενείς της Τσιάπας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αύριο Σάββατο 17/2 πραγματοποιείται συναυλία στις 8 μ.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο (Κώστα Βάρναλη και Ελαίων - Λεωφορεία Α11 και Β11 από πλ. Βάθης, στάση Δημαρχείο), με είσοδο 2.000 δρχ. Συμμετέχουν τα συγκροτήματα Βαβυλώνα, Διάφανα Κρίνα, Active Member, V - Earthbound. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία του Κέντρου στην Επαρχία Τσιάπας του Μεξικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ