Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Να εμποδιστεί η ιδιωτικοποίηση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ώστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να παραμείνουν στο δημόσιο, και ταυτόχρονα να πάψουν να υποστηρίζουν τις παρατάξεις που μέχρι σήμερα με τη στάση τους στήριξαν την επιλογή ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» των Ναυπηγείων.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «μετά την κολοσσιαία εξαπάτηση των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των εδώ υποστηρικτών της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με το περιβόητο 49 - 51% και τις αυταπάτες περί "μετόχων", ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος του σχεδίου, την ολοκλήρωση της παράδοσης του Ναυπηγείου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Βέβαια, με την ανάλογη προίκα των 16 δισ. επενδύσεων, των 1,5 τρισ. παραγγελιών του Δημοσίου».

Οσον αφορά το ρόλο που έπαιξαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, τις καταγγέλλει ότι «ξεγέλασαν και εξαπάτησαν τους εργαζόμενους». Απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους, η «Εργοστασιακή Επιτροπή» τονίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους είναι: «Ναυπηγείο 100% στο Δημόσιο. Η δημιουργία του Δημόσιου Ενιαίου Φορέα είναι η λύση για την προοπτική και την ανάπτυξη του κλάδου, στα πλαίσια μιας οικονομίας προς όφελος του λαού. Η μόνη εγγύηση είναι η ενότητα και ο αγώνας μας. Ενωμένοι θα νικήσουμε!»

Να σημειωθεί ότι χτες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού, στην οποία οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ευθύνες που έχει η ΠΑΣΚΕ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ δήλωσαν και τη φανερή άρνησή τους για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ