Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Τη Βραζιλία επισκέπτεται η ύπατη Αρμοστής της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Αστον, για συνομιλίες με αντικείμενο τη διμερή στρατηγική συμμαχία. Η Αστον είχε σειρά συναντήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Πατριότα, όπου εξέτασαν τα αποτελέσματα της 5ης Διμερούς Συνόδου, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Mercosur, τη διεθνή καπιταλιστική κρίση, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη «Ρίο+20» κ.ά.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από το Χρηματοστήριο του Σάο Πάολο, η ιδιωτικοποίηση τριών αεροδρομίων που εξυπηρετούν το 30% της κίνησης των επιβατών όλης της χώρας, έναντι τιμήματος συνολικά 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το διεθνές αεροδρόμιο του Γκουαρούλχος στο Σάο Πάολο, το μεγαλύτερο της χώρας, που παραχωρήθηκε στις εταιρείες Invepar, OAS και στη νοτιοαφρικανική ACSA, το αεροδρόμιο Βιρακόπος στο Καμπίνας που παραχωρήθηκε στις εταιρείες Triunfo Participacoes, UTC Participacoes και στη γαλλική Egis και το αεροδρόμιο της Μπραζίλια που παραχωρήθηκε στις εταιρείες Engevix και στην Corporacion America της Αργεντινής.

Πάντως, στη Βραζιλία τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στην πολιτεία της Μπαΐα, όπου εκφράζονταν και φόβοι για αναμέτρηση του στρατού που στάλθηκε με εντολή της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ και χιλιάδων αστυνομικών που συνέχιζαν την απεργία τους που ξεκίνησαν την Τετάρτη με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών τους κατά 30%, καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ