Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρχίζει την κατασκευή του αντιμεταναστευτικού «φράχτη»

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αντιμεταναστευτικού «φράχτη» στη Ν. Βύσσα Εβρου κήρυξε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Παράλληλα εγκαινίασε το επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης συνόρων. Στον «φράχτη» θα τοποθετηθούν και θερμικές κάμερες.

Οπως είναι γνωστό, ο φράχτης του αίσχους θα έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, στο βορειοανατολικό τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους που θα συνίστανται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα. Επίσης, οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης αναμένεται να εφοδιαστούν με 44 σκύλους, οχήματα, φορητές κάμερες θερμικής απεικόνισης, πέντε αυτοκινούμενα επιχειρησιακά κέντρα, δύο ελικόπτερα, τέσσερις αυτοκινούμενες μονάδες Xray, όπως και εγκατάσταση λειτουργίας του συστήματος «Σένγκεν ΙΙ».

Για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για το ρόλο του έργου, ο Χ. Παπουτσής ισχυρίστηκε πως ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία, θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λεγόμενη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψει δε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Μεγάλες πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΕ Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει: «κοροϊδεύουν το λαό μας όταν επιχειρούν να τον πείσουν ότι με θερμικές κάμερες και φράχτη 10 χιλιομέτρων στην περιοχή της Βύσσας θα σταματήσουν τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών επιθυμεί και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους συμβάλλουν στην όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος. Από τη μια συμμετέχουν ή διευκολύνουν τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που είναι βασική γενεσιουργός αιτία του μεταναστευτικού φαινομένου και από την άλλη εφαρμόζουν τον κανονισμό του Δουβλίνου, που εγκλωβίζει στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, εφαρμόζουν ακόμα ευλαβικά τις βάρβαρες συμφωνίες και οδηγίες της ΕΕ και παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον Frontex».

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους της περιοχής μας, να γυρίσουν την πλάτη τους σε ανούσιες φιέστες, γιατί δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org