Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις στο νέο έγκλημα των συγχωνεύσεων

Κάλεσμα στους γονείς άμεσα να παρέμβουν, ώστε να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο, απευθύνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καθώς έχει αρχίσει να δρομολογείται νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά. Ηδη, η υφυπουργός Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου έχει στείλει σχετική εγκύκλιο στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τους Δήμους, προτρέποντας ουσιαστικά σε νέο κύμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και αποθαρρύνοντας παράλληλα τις ιδρύσεις νέων σχολείων.

Με αιτήματα, να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μη μείνει ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας μαθητής χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, η ΑΣΓΜΕ καλεί Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων στους δήμους να παρέμβουν με μαζικούς όρους στα δημοτικά συμβούλια. Να απαιτήσουν από διευθυντές και διευθύνσεις τις εισηγήσεις τους. Να ενημερώσουν αντίστοιχα την Ενωσή τους, την Ομοσπονδία τους, την ΑΣΓΜΕ.

Για «νέο έγκλημα ενάντια στη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, μετά τα 2.000 σχολεία που πέρυσι διαλύθηκαν», κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» σε σχετική διαμαρτυρία. Αφού αναφέρεται στο περιεχόμενο και τις συνέπειες νέων συγχωνεύσεων, ο Σύλλογος καλεί τους διευθυντές και διευθύντριες να μη συναινέσουν σε καμία πρόταση συγχωνεύσεων, τα Δημοτικά Συμβούλια να μην προχωρήσουν σε καμιά θετική εισήγηση για συγχωνεύσεις σχολείων.

Την αντίθεσή τους στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μέσα από ψήφισμα που ενέκριναν στη Γενική τους Συνέλευση. Μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Το δικαίωμα του λαού να μορφώνεται μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη. Συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετακινήσεις σε επίπεδο περιφέρειας και χώρας, αύξηση ωραρίου, μηδενικοί διορισμοί, έξι είδη ελαστικών σχέσεων εργασίας συμπληρώνουν το τοπίο της εκπαίδευσης σήμερα. (...) Απαιτούμε τώρα μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων».

Την κάθετη διαφωνία του «σε κάθε κατάργηση - συγχώνευση - υποβάθμιση σχολικών μονάδων που προωθείται για να διευκολυνθεί η εφαρμογή του σχολείου της αγοράς και του Καλλικράτη στην Παιδεία», εκφράζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Σε επιφυλακή για τα Δημοτικά Συμβούλια και σε παρεμβάσεις από εργαζόμενους, λαϊκές επιτροπές, εκπαιδευτικούς, γονείς μαθητές με μαζικούς όρους καλούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μπροστά στις νέες προσπάθειες συγχωνεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ