Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Κινητοποίηση σε 6 σταθμούς διοδίων

Από τις 3 το μεσημέρι χτες σήκωσαν τις μπάρες και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση όλων των οχημάτων

«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια». Με αυτό το σύνθημα, χτες το απόγευμα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από Αχαΐα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία «απελευθέρωσαν» για δύο και πλέον ώρες τα διόδια σε έξι σημεία στις Εθνικές Οδούς Κορίνθου - Καλαμάτας, Κορίνθου - Πατρών και Πατρών - Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, «άνοιξαν» τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στο Ρίο, στον Ισθμό, στο Σπαθοβούνι, στη Νεστάνη και στην Ασέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου αυξήθηκαν από την 1η Φλεβάρη κατά 30 λεπτά (από 12,90 στα 13,20 ευρώ). Αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης στα διόδια του Ισθμού (από 3,10 στα 3,20), του Σπαθοβουνίου (από 2,40 στα 2,50) και της Νεστάνης (από 2,30 στα 2,40).

Τις αυξήσεις αυτές ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες οι ιδιωτικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται το σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας, επικαλούμενοι σχετικούς όρους των «συμβάσεων παραχώρησης», που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι από το 2008 μέχρι σήμερα οι τιμές των διοδίων να έχουν αυξηθεί πάνω από 400% και σε μερικές περιπτώσεις πάνω και από 500%!

Ως μια πρώτη απάντηση απέναντι σε αυτές τις αυξήσεις, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μια συντονισμένη κίνηση, από τις 3 το απόγευμα, «άνοιξαν» τα διόδια, καταργώντας το υπέρογκο χαράτσι που διαχρονικά έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που σε συνδυασμό με την εκτόξευση της τιμής της βενζίνης έχουν καταστήσει σε μεγάλο βαθμό απαγορευτικές τις μετακινήσεις από και προς την Πελοπόννησο. Με σημαίες του ΚΚΕ και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν τις μπάρες και σταμάτησαν στην πράξη τη λειτουργία των διοδίων.

Την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα αλλά και με ανακοινώσεις καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς: «Η συγκυβέρνηση είναι θρασύτατη και προκλητική. Την ώρα που σχεδιάζει νέα σφαγή μισθών, που εξοντώνει με τα χαράτσια και απειλεί με διακοπές ρεύματος τα λαϊκά νοικοκυριά, αυξάνει τις τιμές των διοδίων. Σας καλούμε να οργανώσετε την πάλη ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η μαύρη συγκυβέρνηση. Ζητάμε να καταργηθούν εδώ και τώρα όλα τα διόδια. Κάτω η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ