Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»...

Tην περασμένη Κυριακή, ήταν το «Βήμα» που άνοιξε τις αγκάλες του για να ζεστάνει το «αυγό του φιδιού» που εκτρέφεται από την αγέλη του Καρατζαφέρη.

Ο επικεφαλής του κόμματος που στελέχη του ελέγχονται για τις - διαπιστωμένες - σχέσεις τους με τον υπόκοσμο, ο ίδιος που διακινούσε την προβοκάτσια για την εταιρεία «Γερμανός», τώρα είδε «συμμαχία» και «οικονομική διασύνδεση» του ΚΚΕ με τη ΝΔ...

Αυτός, λοιπόν, ο - μαζί με τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σαμαρά, Παπαδήμο - συγκυβερνήτης του τόπου, ο Καρατζαφέρης, βρήκε αυτή τη φορά πρόθυμο τον τηλεβόα του συγκροτήματος Λαμπράκη, για να εκτοξεύσει την εμετική αντιΚουΚουΕδίλα του.

Καμία έκπληξη.

Πριν από τον ΔΟΛ, ήταν η έτερη ναυαρχίδα των «πατριωτών» κεφαλαιοκρατών, η «Καθημερινή», η οποία είχε σμιλεύσει τον... ανδριάντα του θιασώτη του Μεταξά. Ηταν τότε που η «Καθημερινή» επιδαψίλευε δάφνες για την «υπεύθυνη στάση» που επιδεικνύει το - κατά τον διευθυντή της εφημερίδας - «φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»...

*

Ορισμένες σκέψεις, λοιπόν, για το «φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.», τον Καρατζαφέρη και τους διαφημιστές του:

*

Πρώτον: Δεν είναι η πρώτη φορά που η πιο αντιδραστική εκδοχή του αστικού πολιτικού συστήματος αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει με τον αυθεντικότερο τρόπο τη μισανθρωπία της πλουτοκρατίας.

*

Δεύτερον: Ακόμα κι όταν η τάξη των κεφαλαιοκρατών προσπαθεί να κρύψει τη «μαυρίλα» της, η αποφορά της ιδεολογικής της λιπαρότητας δεν την αφήνει.

*

Τρίτον: Να τον έχουν να τον χαίρονται τον Καρατζαφέρη τους οι καπιταλιστές, οι «σοσιαλιστές» και οι «δημοκράτες» του δικομματισμού, οι εργολάβοι της «ενημέρωσης» και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ που τον κατέστησαν «πολιτικό μέγεθος».

*

Τέταρτον: Ο εξυπνακισμός του Καρατζαφέρη που καμώνεται την «ευφυία», η πολιτική ρυπαρότητα που προσποιείται τον «τσεκουράτο λόγο», η χυδαιότητα που υποκρίνεται τον «αντικομφορμισμό», δεν είναι απλώς θέμα «στιλ γλώσσας». Είναι καθρέφτης και ακτινογραφία της έσωθεν βρωμιάς του ολοκληρωτισμού της τάξης που εκπροσωπεί.

*

Πέμπτον: Μόνο ως έπαινος μπορεί να θεωρείται για το ΚΚΕ ότι ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του πρωτοστατούν σε κάθε είδους αντικομμουνιστική προβοκάτσια και συκοφαντία εναντίον του.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ