Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ενδιαφέρουσες προσκλήσεις

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις μουσικές σκηνές, ο Κώστας Καράλης εμφανίζεται μέχρι και το Σάββατο (10.30 μ.μ.) στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), παρουσιάζοντας μια επιλογή από αγαπημένα του τραγούδια.

  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Βαφείο», με το έργο «Drinking in America», που ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Καλαμό, σκηνοθεσία Αντώνη Ζούλη. Ο ρατσισμός, η εξουσία, το χρήμα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η μοναξιά, η πλύση εγκεφάλου, είναι μερικά από τα θέματα των δέκα μονολόγων - μονόπρακτων που ερμηνεύει ο Νίκος Καλαμό.
  • Μια από τις καλύτερες μπλουζ μπάντες της χώρας μας, οι «Blues Wire», εμφανίζονται σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή).
  • Ο σπουδαίος Αγγλος μουσικός Mike Sanchez θα προσφέρει από σήμερα (11 μ.μ.) δυο ξεχωριστές βραδιές «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
  • «Γυναικών ιστορίες» αύριο (10.30 μ.μ.), στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος), με την Δόμνα Σαμίου να ερμηνεύει τραγούδια για γυναίκες και την Μιράντα Τερζοπούλου να διαβάζει μαρτυρίες γυναικών.
  • Ο σπουδαίος Αυστριακός πιανίστας Πάουλ Μπαντούρα - Σκόντα αύριο και το Σάββατο (8.30 μ.μ.) δίνει ρεσιτάλ, στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Οι «Μάτζικ ντε Σπελ» θα εμφανιστούν σήμερα (8.30 μ.μ.) στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου με παλιότερα και καινούρια τραγούδια τους. Προσκεκλημένοι οι «Βαβυλώνα».
  • Ενα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι με έργα για φλάουτα από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, αποτελεί το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το Κουαρτέτο «Πνοές», που αποτελείται από τις Στέλλα Γαδέδη, Μαρία Βασιλοπούλου, Μαριλένα Δωρή και Μελίνα Μακρή.
  • Τη μουσική παράδοση της οικογένειας ακολουθεί η Μαρία Ρεμπούτσικα, καθώς εκτός από σολίστ βιολιού στην Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει γράψει τραγούδια, τα οποία και ερμηνεύει. Δικά της και άλλα τραγούδια παρουσιάζει τη Δευτέρα στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), μαζί με την Ειρήνη Δασκαλάκη.
  • Ο τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής παρουσιάζει δημιουργίες του και ανέκδοτες μελωδίες του Γιώργου Ζαμπέτα, αύριο και την Κυριακή στον «Αισώπου Μύθο» (Αισώπου 11, Ψυρρή).
  • Νέο κύκλο εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Λόγος στο Σύγχρονο Ελληνικό Τραγούδι», εγκαινιάζει η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση (Αιόλου 9 και Πανδρόσου), τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), με αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΠΠΚ, Κώστας Καζάκος. Θα μιλήσουν οι: Ηλίας Κατσούλης, Νίκος Μωραΐτης. Τραγούδια σε στίχους του Λ. Παπαδόπουλου θα ερμηνεύσουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου.
  • Σήμερα (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά), ο Κ. Κρεμμύδας και οι εκδόσεις «Μανδραγόρας» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Φαίδωνα Πατρικαλάκι, «Η αρπαγή του βελούδου». Θα διαβάσουν ποιήματά τους οι: Γ. Αλεξανδρόπουλος, Α. Αραμπατζής, Στ. Μίχας, Κ. Πάτσης, Λ. Σπυριούνης. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έως τις 3 Μαρτίου έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του καλλιτέχνη.
  • Την Κυριακή (11 π.μ.), στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, θα παρουσιαστούν αποκριάτικα χορευτικά δρώμενα της περιοχής Ελασσόνας με παραδοσιακά μεταμφιεσμένους μασκαράδες. Σατιρικά δίστιχα και πολύστιχα θα παρουσιάσει η Κ. Παπανίκα, ενώ αποκριάτικα τραγούδια θα ερμηνεύσει η 70μελής χορωδία του συλλόγου «Θεματοφύλακες της παράδοσης», υπό τη διεύθυνση του Γ. Γιαννακόπουλου και με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Βασίλη Κολοβού.
  • Ο Γιώργος Μετζελόπουλος φιλοξενείται τη Δευτέρα (9.30 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Το πρόγραμμα που παρουσιάζει συνδυάζει θέατρο παντομίμας, ελληνική και ξένη μουσική, το θεατρικό λόγο, το χιούμορ, τη δεξιοτεχνία ενός κλόουν.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ