Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετοιμάζεται το πόρισμα για την ακτοπλοΐα

Σχεδιάζονται νέα προνόμια για τους ακτοπλόους εφοπλιστές

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» για την εφαρμογή της άρσης του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα που σε πρώτη φάση ετοιμάζεται το πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών. Χτες έγινε η δεύτερη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση για να εξετάσει και να αποφασίσει πάνω στο πόρισμα - πρόκληση που έχει δημοσιοποιήσει η σχετική με την ακτοπλοΐα επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια του υπουργείου Ναυτιλίας. Η διακομματική αποτελείται από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, την Κ. Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Πλακιωτάκη από την ΝΔ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Α. Γεωργιάδης, θα γίνει νέα συνεδρίαση στην οποία έχουν καλέσει και την ΠΝΟ. Στη συνέχεια θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις.

Στο πόρισμα μεταξύ άλλων προβλέπεται: «Για τις γραμμές ελεύθερης δρομολόγησης η στελέχωση να έχει ίση διάρκεια με αυτή της δρομολόγησης» δηλαδή, αντί για 10 μήνες, όσο θέλει ο εφοπλιστής. «Για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας» (άγονες - επιδοτούμενες), προτείνεται «στελέχωση ανάλογα με τη στατιστική κίνηση επιβατών για το ξενοδοχειακό προσωπικό»!

Οσον αφορά την ελληνομάθεια προτείνει την κατάργησή της.

Σχετικά με τις δρομολογήσεις πλοίων, προτείνεται οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να δρομολογούν πλοία μόνο για 4 μήνες την περίοδο αιχμής της επιβατικής κίνησης και εταιρικό ναυτολόγιο, δηλαδή οι ναυτεργάτες να είναι περιπλανώμενοι από καράβι σε καράβι της ίδιας εταιρείας. Τέλος, προτείνει να δοθεί «η δυνατότητα σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ