Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από άλλο δρόμο στην σφαγή των εργαζομένων

Καμώνεται ότι δε θέλει μείωση των μισθών, αλλά προτείνει μέτρα που βαθαίνουν από άλλο δρόμο την εργασιακή εκμετάλλευση

Την ισχυρή στήριξη στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και την ενεργή συμμετοχή του κόμματός του στη νέα σφαγή και τη χρεοκοπία του λαού, επιχειρεί να αποκρύψει ο Α. Σαμαράς με τις δήθεν «εναλλακτικές προτάσεις» και τα «ισοδύναμα μέτρα» που κατέθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε προκλητικά να εμφανιστεί ως δήθεν υπερασπιστής του 13ου και 14ου μισθού και των επικουρικών συντάξεων, αποκρύβοντας όμως ότι οι προτάσεις που παρουσίασε στη σύσκεψη είναι το ίδιο καταστροφικές για τα εργασιακά δικαιώματα και το λαό. Συγκεκριμένα, τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, επειδή όπως είπε ένα τέτοιο μέτρο «θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση», αλλά την ίδια στιγμή πρότεινε ως «ισοδύναμα μέτρα» το πάγωμα των μισθών και των «ωριμάνσεων» για μια τριετία, θεωρώντας δεδομένη την επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, την δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) κ.ο.κ.

Επίσης, τάχθηκε κατά της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, προσβλέποντας σε μια νέα σαρωτική αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα διαλύσει μια και έξω τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς την σε ανταποδοτική. Την ίδια ώρα, πρότεινε σαν δημοσιονομικό αντιστάθμισμα, να ισχύσει και το 2012 η αρχή «μία προς δέκα» για τις προσλήψεις στο δημόσιο, να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο κατά 20% αντί για 10%, να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου από τις άδειες και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου και των νέων τυχερών παιχνιδιών.

Παράλληλα κατέγραψε για το θεαθήναι τις επιφυλάξεις του για τη μείωση του κατώτερου μισθού, υποστηρίζοντας ότι μειώσεις μισθών χωρίς πτώση των τιμών δεν οδηγεί σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συμπλεύσει με όποια απόφαση ληφθεί το επόμενο διάστημα. Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης επανέλαβε και χθες ότι «θα ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ