Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρώμικη «Αυριανή»

Συνεπής στη διαχρονική αποστολή του, ο αυριανισμός τέθηκε από το αστικό σύστημα στην εμπροσθοφυλακή της αντιΚΚΕ επίθεσης με αφορμή την αίτηση της «Τυποεκδοτικής» να ενταχθεί στο άρθρο 99, σαν έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την εξυγίανση και τη διάσωσή της. Με δύο διαδοχικά δημοσιεύματα, ξέχειλα από ψέματα και αντικομμουνιστική εμπάθεια, η «Αυριανή» της Κυριακής και της Δευτέρας προσπαθεί να παρουσιάσει το εκδοτικό του Κόμματος ίσα και όμοια με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις των αστών και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, στοχεύοντας στους εργατικούς αγώνες που κλιμακώνονται στους τόπους δουλειάς. Για τις βρωμιές και τα ψέματα της «Αυριανής» απαντάει η «Τυποεκδοτική», αναλυτικά και αποστομωτικά, με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στη σελίδα 3 του σημερινού «Ριζοσπάστη».

Στο κενό, όμως, πέφτει και η προσπάθειά της να ανακόψει την εμπιστοσύνη που μεγαλώνει από τους εργαζόμενους και το λαϊκό κόσμο στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα. Γράφει μεταξύ άλλων στα «ρεπορτάζ» της: «(...) Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις καταδρομικές ενέργειες καταλήψεων επιχειρήσεων που πασχίζουν να παραμείνουν ανοιχτές, προβοκάροντας κάθε προσπάθεια των ιδιοκτητών που τις ελέγχουν να διαπραγματευτούν με τους υπαλλήλους τους (...) Η Αλέκα και οι σύντροφοί της έχουν περάσει γραμμή σταλινικής τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες του κόμματος, τις οποίες επίλεκτα στελέχη του μανατζάρουν υπό το δόγμα της στυγνής καπιταλιστικής διοίκησης (...) Ούτε μια απάντηση δεν καταγράφεται από στέλεχος του "κόμματος των εργαζομένων" για το σφαγιαστικό καθεστώς τύπου τρόικας που έχει επιβάλει στις εταιρείες του, κατατρομοκρατώντας με σταλινικές πρακτικές καθημερινά τους υπαλλήλους φανερών και κρυφών επιχειρήσεών του με αντικατάστασή τους από λαθρομετανάστες των 10 ευρώ μεροκάματου (...) Το ΚΚΕ στις δικές του επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζει δρακόντειο "μνημόνιο" μισθολογικής υποτίμησης, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αποκρύψει τις μεσαιωνικές εργασιακές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όσοι δουλεύουν για το κόμμα (...) Το ΠΑΜΕ, που με στρατηγικό σχέδιο και εντολή της κάστας του Περισσού, ενεργεί ως ορδή μισθοφόρων προβοκατόρων και εκβιαστών σε αποστολές καταλήψεων εταιρειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (βλέπε "ALTER" - "Χαλυβουργική") και των οποίων οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να έρθουν σε συμβιβασμό με τα σωματεία, αναλαμβάνοντας με πραξικοπηματική συνδικαλιστική βία τον έλεγχο των εξελίξεων και καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε ντε φάκτο ανεργία και τους επιχειρηματίες σε απελπισία».

Δε χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στα έργα και τις ημέρες της προπαγάνδας του αυριανισμού, για να καταλάβει ότι η εφημερίδα και τα αφεντικά της κάθε άλλο παρά νοιάζονται για τους εργαζόμενους, τους οποίους, άλλωστε, στη δική τους επιχείρηση, τους έχουν απλήρωτους επί ένα χρόνο! Αλλού είναι ο στόχος: Να συκοφαντηθούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που παλεύουν για την οργάνωση της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, εκεί που πονάει η εργοδοσία. Που πρωτοστατούν για τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Σ' αυτό τους το σκοπό οι αστοί είναι αδίστακτοι και αξιοποιούν κάθε μέσο. Γι' αυτό η «Αυριανή» αναμασά καρμπόν τα ίδια ιδεολογήματα που χρησιμοποίησαν πριν από αυτήν η κυβέρνηση, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Μπακογιάννη, η «Χρυσή Αυγή» και άλλοι από το στρατόπεδο των αστών. Αυτοί λένε πως για την ανεργία φταίνε οι εργατικοί αγώνες και το ΠΑΜΕ. Αυτοί βαφτίζουν «διαπραγμάτευση» τη λύσσα με την οποία η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδεύει με τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, για να αυξήσει την κερδοφορία της. Αυτοί προσπαθούν αισχρά να ενοχοποιήσουν για τα κλειστά εργοστάσια τις εργατικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς. Αυτοί παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τις οποίες λειτουργεί το ΚΚΕ για τη διάδοση της πολιτικής του σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις, για να αθωώσουν τα αντεργατικά εγκλήματα που οι ίδιοι διαπράττουν, στο όνομα του να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Η «Αυριανή» ήταν πάντα δεκανίκι των αστών, απ' όποια θέση και αν της ανέθεταν κατά καιρούς να τους υπηρετήσει. Το ίδιο κάνει και τώρα, αναβαθμίζοντας μάλιστα με γκεμπελίστικες μεθόδους την αποστολή της. Η κατασκευή «ειδήσεων» και η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, την οποία φαίνεται πως η «Αυριανή» την έχει «σπουδάσει» από πρώτο χέρι, θα πέσουν στο κενό. Να βγάλει συμπεράσματα ο λαός. Να τσακίσει κάθε χέρι που απλώνει το αστικό σύστημα ενάντια στο ΚΚΕ και εναντίον του, για να τον κάνει να γονατίσει στα βάρβαρα μέτρα.


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θράσος «Εθνους»(2012-02-01 00:00:00.0)
Αυριανικός αντικομμουνισμός(2012-01-31 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»(2012-01-31 00:00:00.0)
Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την «Τυποεκδοτική»(2012-01-29 00:00:00.0)
Επιχειρούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ στη διαπλοκολογία(2000-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ