Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν ατσαλωμένοι και αποφασισμένοι

Σήμερα συμπληρώνουν τρεις μήνες σκληρού απεργιακού αγώνα, γεμάτου πείρα πολύτιμη για όλη την εργατική τάξη

Μεγάλη σημασία έχει κάθε κουβέντα που στήνουν οι χαλυβουργοί με τους συναδέλφους τους μεταλλεργάτες στις πύλες των εργοστασίων, στην αλλαγή της βάρδιας (φωτ. από την εξόρμηση στηνπρώην ΠΕΣΙΝΕ)
Μεγάλη σημασία έχει κάθε κουβέντα που στήνουν οι χαλυβουργοί με τους συναδέλφους τους μεταλλεργάτες στις πύλες των εργοστασίων, στην αλλαγή της βάρδιας (φωτ. από την εξόρμηση στηνπρώην ΠΕΣΙΝΕ)
Στην πύλη του χαλυβουργείου αλλά και πολλών μεγάλων εργοστασίων του κλάδου όπου χέρι - χέρι μοιράζουν κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού συνεχίζουν την πάλη τους οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που συμπληρώνουν σήμερα τρεις ολόκληρους μήνες (90 μέρες) σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα. Αντιμετωπίζουν παλικαρίσια την αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση που έχει μπει μπροστά για λογαριασμό όλων των βιομηχάνων επιδιώκοντας να υπογράψουν την εξαθλίωσή τους. Επιμένουν αγωνιστικά να απαιτούν επαναπρόσληψη και των 65 απολυμένων και εργασία με 8ωρο χωρίς καμία μείωση μισθών αρνούμενοι κάθε πρόταση για 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία. Αντεργατικά μέτρα που όπως αποδείχτηκε και από τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη αποτελούν αξιώσεις όλων των εργοδοτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χαλυβουργοί, στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση, αποφάσισαν να απλώσουν τον αγώνα τους παντού, σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά. Η αρχή έγινε με τις μαζικές εξορμήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) στη Βοιωτία.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να συντονίσουν τον αγώνα και την πάλη τους γιατί η επίθεση της εργοδοσίας θα φτάσει σε όλους τους χώρους εργασίας. Ανάλογο κάλεσμα απηύθυναν την Πέμπτη το βράδυ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λιβαδειά που διοργάνωσαν σωματεία της περιοχής στην οποία συμμετείχαν δεκάδες φορείς της πόλης.


Την ίδια στιγμή, αντιπροσωπείες των χαλυβουργών απλώνουν το ίδιο κάλεσμα σε όλη την Αττική και τη χώρα μιλώντας σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις. Και ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες τις εξορμήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του μετάλλου, αλλά και αλλού καλώντας σε συμπαράσταση στον αγώνα τους, αλλά και κλιμάκωση με κήρυξη πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις αρχές του Φλεβάρη.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση και επισημαίνει: «Η μάχη των χαλυβουργών είναι μάχη όλης της εργατικής τάξης. Η εξάπλωση αυτού του αγώνα είναι που τρομοκρατεί την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την τρόικα».

Στο μεταξύ, χτες αργά το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη Λευκωσία η συναυλία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς που οργάνωσε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) μαζί με τουρκοκυπριακά συνδικάτα.

Εκδήλωση με θεατρική παράσταση για την ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών διοργανώνει μεθαύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (οδός Τριών Ιεραρχών), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος». Ο θίασος ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ θα ανεβάσει το έργο «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη και το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ. Την ίδια μέρα, θα κοπεί η πίτα του συλλόγου.

Νέα μηνύματα αλληλεγγύης έφτασαν από την ισπανική Συνδικαλιστική Εργατική Ενωση «La Rioja», αλλά και Ισπανούς συνδικαλιστές στην Εκπαίδευση από την επαρχία Λεόν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ