Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση για πανεργατική απεργία στις 9 Φλεβάρη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
  • Αμεση σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ ζητά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία με πρόταση για 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 9 Φλεβάρη
  • Η εργατική τάξη να μη δεχτεί τη σφαγή της, κανένας «διάλογος», τονίζει το ΠΑΜΕ!

Κόντρα στο φόβο και τις αυταπάτες, η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή της
Κόντρα στο φόβο και τις αυταπάτες, η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή της
Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, να οργανωθεί ο ξεσηκωμός των εργατών ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που - όπως φάνηκε και από τις νέες προκλητικές αξιώσεις που κατέθεσαν προχτές οι μεγαλοβιομήχανοι - δεν έχει τελειωμό. Την ανάγκη αυτή υπηρετεί η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα. Την πρόταση αυτή κατέθεσε χτες στη ΓΣΕΕ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ζητώντας την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της διοίκησης για τη λήψη σχετικής απόφασης και απαιτώντας, ταυτόχρονα, να φύγει η ΓΣΕΕ από το «διάλογο».

Η πρόταση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. σε συνεργασία με την τρόικα, ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση που τους πρέπει στο θράσος και την πολιτική τους αναλγησία όταν την ίδια ώρα που ρίχνουν το λαό στα τάρταρα, ισχυρίζονται ότι σώζουν το λαό και την πατρίδα από τη χρεοκοπία.

Σε μια περίοδο που γενικεύονται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της στο διάλογο - σφαγείο συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και, πολύ περισσότερο, των πολιτικών φορέων που τα προωθούν. Να φύγει τώρα η ΓΣΕΕ από το διάλογο.

Οι απεργίες πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέμα απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα».

Τώρα συζήτηση στους τόπους δουλειάς για την κλιμάκωση

Με άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον «κοινωνικό διάλογο» και καλεί την εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ενώ η επίθεση μεγαλώνει, ενώ η εργατική τάξη είναι διατεθειμένη να παλέψει, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να τη μαντρώσει στα δόκανα του κοινωνικού διαλόγου και να την οδηγήσει στη σφαγή των δικαιωμάτων της.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και διευκολύνουν τη μεθόδευση της επίθεσης για το σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων.

Αυτός ο διάλογος που συμμετέχουν διευκολύνει την επίθεση. Η εργατική τάξη να μην αποδεχτεί τη σφαγή της. Καμιά αναμονή. Τώρα συζήτηση στους χώρους δουλειάς για νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία όπως προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης».

Ψάχνουν προσχήματα

Πρόταση για την κήρυξη απεργίας κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ, δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες. Την πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απέρριψε την πρόταση με το πρόσχημα ότι πρέπει πρώτα να συζητήσει με τη ΓΣΕΕ. Ετσι, καθυστερεί και προσφέρει πολύτιμο χρόνο στη συγκυβέρνηση να προωθήσει τους σχεδιασμούς της. Χτες, απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση για έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής με το ίδιο θέμα με το επιχείρημα ότι αυτή τη στιγμή γίνεται «διάλογος»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ