Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Να μετέχει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Κατά της τροποποίησης του άρθρου 28 τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης «ως ελάχιστη περιφρούρηση της ήδη αποδυναμωμένης λαϊκής κυριαρχίας». Ο ίδιος όμως ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του είπε ότι ο ΣΥΝ λέει «να συμμετέχει η Ελλάδα ενεργά στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διεκδικώντας με κοινωνικούς και δημοκρατικούς όρους την αντιμετώπιση των σημερινών ελλειμμάτων ».

Τόνισε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην ΕΕ πρέπει να έχουν «τη δημοκρατική νομιμοποίηση μέσα από τα εθνικά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ισχύσει και στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η δημοκρατική αρχή και η συμμετοχική δημοκρατία».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι όταν έχουμε ανάθεση άσκησης συνταγματικών αρμοδιοτήτων από υπερεθνικούς οργανισμούς «τότε χρειάζονται συνταγματικά αντισταθμίσματα για την ισορροπία των σχέσεων μεταξύ υπερεθνικού μορφώματος και εθνικού κράτους». Ως τέτοια θεώρησε τις αυξημένες πλειοψηφίες για την κύρωση των συνθηκών και τη δυνατότητα προσφυγής σε δημοψηφίσματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ