Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

ΤΖΙΛΙΟ.--

Ξεκίνησαν χτες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» έντεκα ημέρες μετά το ναυάγιο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τουλάχιστον 16 άτομα αγνοούμενα, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί καθώς πιθανά να υπήρχαν και λαθρεπιβάτες στο πλοίο, ενώ δεν υπάρχει ακόμα και τώρα πλήρης κατάλογος των επιβατών. Η σορός μιας ακόμα γυναίκας εντοπίστηκε στο τρίτο κατάστρωμα του «Concordia», όπου βρίσκονταν και πολλές σωσίβιες λέμβοι.

Η ίδια η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων πιθανά να ξεκινήσει το Σάββατο ενώ υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις βδομάδες, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους.

Τέλος, ο γενικός εισαγγελέας της περιοχής εκτίμησε χτες ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να περιοριστεί στη διερεύνηση των ευθυνών του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, Φραντσέσκο Σκετίνο -που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροήν, καθώς και για εγκατάλειψη του πλοίου- αλλά να ερευνήσει και τυχόν ευθύνες της εταιρείας «Costa Crociere». Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο στις 13 Γενάρη προσέκρουσε σε ύφαλο στην ακτή του νησιού Τζίλιο κοντά στην Τοσκάνη με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιο ρήγμα και να πλημμυρίσει νερά. Το πλοίο μετατράπηκε σε «πλωτό φέρετρο», τόσο από την απαράδεκτη στάση του πλοιάρχου όσο και από την πολιτική που ακολουθούν οι εφοπλιστές για να θησαυρίζουν με τα λεγόμενα «διεθνή πληρώματα» τα οποία δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, συγκροτημένα δικαιώματα και βέβαια δεν είναι εκπαιδευμένα σε έκτακτες καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ