Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΣΥ
Κοινός αγώνας ενάντια στα χαράτσια

Αγροτιά, εργατιά και αυτοαπασχολούμενοι από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη αγωνίζονται σήμερα με συγκεντρώσεις στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ

Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα
Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα
Συνέχεια στον αγώνα της δίνει σήμερα η φτωχομεσαία αγροτιά, προχωρώντας μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ σε κοινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ μαζί το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Στη σημερινή κινητοποίηση θα εκφραστεί η λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών για τα ακίνητα που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - καθώς και όλων των άλλων χαρατσιών (εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με πετρέλαιο κίνησης, αύξηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού και τα δημοτικά τέλη που επιβάλλουν, τώρα και τα χωριά, οι «καλλικρατικοί» δήμοι, καθώς και στα διόδια, άδειες γεωτρήσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.) και θα καταγγελθεί η νέα, μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος - οικιακού και αγροτικού - κατά 11% που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΠΑΣΥ, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι μεθαύριο Παρασκευή 27 Γενάρη όπου θα γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ και της ΑΤΕ, καθώς και σε γραφεία Περιφερειών. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές - μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμοί Εθνικών Οδών κ.ά. - ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Φλεβάρη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Χτες στην Αλεξανδρούπολη έγινε μαζική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και αγρότες από το Βόρειο Εβρο και στη διάρκειά της μοιράστηκαν ανακοινώσεις της ΠΑΣΥ, επιδόθηκε ψήφισμα, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν πολλά συνθήματα ενάντια στην πολιτική των χαρατσιών, της φτώχειας και του ξεκληρίσματος.

Σήμερα στη Θεσσαλία πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και στους τέσσερις νομούς και το ίδιο θα γίνει την Παρασκευή στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ (στη Λάρισα και στα γραφεία του ΟΓΑ.) Επίσης, έχουν αποφασιστεί αγωνιστικά συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, αύριο Πέμπτη 26 Γενάρη, στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας, και τη Δευτέρα 30 Γενάρη, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Στη Μακεδονία συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα στις 10 π.μ. στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, την Καστοριά και την Κοζάνη. Μεθαύριο Παρασκευή 27/1 θα γίνουν κινητοποιήσεις στις 11 π.μ. στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και στα καταστήματα των Περιφερειών του ΟΓΑ, σε Σέρρες, Λαγκαδά, Σκύδρα, Κατερίνη, Νάουσα, Μουδανιά, Κοζάνη και Καστοριά. Την Παρασκευή, επίσης, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Σέρρες και Λαγκαδά, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές. Ακόμα την Κυριακή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. θα γίνει άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Στον Εβρο επίσης θα γίνει την Τρίτη 31/1, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ορεστιάδας.

Κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αρτα στις 11 π.μ. καθώς και στην Πρέβεζα, ενώ το ίδιο θα γίνει στο Αγρίνιο αύριο 26/1 στις 11 π.μ. Την Παρασκευή 27/1 θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της ΑΤΕ στις 10 π.μ. στην Αρτα, ενώ συγκέντρωση θα γίνει και στην Πρέβεζα.

Στην Πελοπόννησο πραγματοποιούνται σήμερα συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στην Πάτρα (9 π.μ.) στον Πύργο (12μ.), στην Καλαμάτα (10 π.μ.), στην Τρίπολη, στο Αστρος Κυνουρίας και το Ναύπλιο (11 π.μ.). Την Παρασκευή 27/1, η ΠΑΣΥ Αρκαδίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στα διόδια στη Νεστάνη 4-7 μ.μ., ενώ η ΠΑΣΥ Αργολίδας Κορινθίας 4-7 μ.μ. στα διόδια Σπαθοβουνίου.

Συγκεντρώσεις γίνονται επίσης σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ σε Αργοστόλι (10 π.μ.) και Ζάκυνθο (9.30 π.μ.).

Στην Αν. Στερεά προχωρούν σήμερα σε συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Λαμία και Λιβαδειά, ενώ την Παρασκευή 27/1 θα γίνει κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία και στη Λιβαδειά συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ. Επίσης αύριο Πέμπτη 26/1 θα γίνει συγκέντρωση της ΠΑΣΥ και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής στην Κήρινθο της Βορειοκεντρικής Εύβοιας στις 6.30 μ.μ.

Στα Χανιά γίνεται συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στις 11 π.μ. και την Παρασκευή 27 Γενάρη στις 11 π.μ. έξω από την Αγροτική Τράπεζα στην Τζανακάκη και από κει με πορεία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων (πρώην Νομαρχία). Αντίστοιχα στο Ηράκλειο την Παρασκευή 27 Γενάρη στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη Λέσβο γίνεται σήμερα αγωνιστική συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια. Την Παρασκευή 27 Γενάρη και ώρα 11.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στη Λάρσο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ