Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Διόγκωση των «επιδοτήσεων» στο ΔΝΤ!

Νομοθετική «κύρωση» για επιπλέον «κεφάλαια συνεισφοράς» ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Σε απόλυτη συνέπεια με τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής τους απέναντι στο λαό, όσο και με τις στρατηγικές επιλογές και τις συμμαχίες τους στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση «συνεισφοράς» της στο ΔΝΤ με επιπλέον κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. ευρώ!

Για το συγκεκριμένο έχει ήδη εκδοθεί απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που τώρα έρχονται να την περιβάλουν και με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης που κατάθεσαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο «κύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Διοικητών του ΔΝΤ σχετικά με την 14η Γενική Αναθεώρηση των μεριδίων συμμετοχής και τη μεταρρύθμιση του Εκτελεστικού Συμβουλίου».

Η συμμετοχή του ελληνικού κράτους από 1,3 δισ. ευρώ σε «ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα» (SDR) - χρηματική μονάδα που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ - εκτινάσσεται στα 2,4 δισ. SDR, με το ποσοστό της διόγκωσης να ξεπερνά το 84%! Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις 2 Νοέμβρη 2011 (1 SDR=1,14082 ευρώ) η πρόσθετη δαπάνη ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ. Το κονδύλι θα καλυφθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας με τη μορφή άτοκου δανείου, που με τη σειρά του έρχεται να διογκώσει και το «υπό κουρά» κρατικό χρέος τους. Με τη νομοθετική ρύθμιση, η συγκυβέρνηση έρχεται να θωρακίσει τη θέση του κράτους και της ντόπιας πλουτοκρατίας στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ