Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός δε θα γίνει ούτε θύτης ούτε θύμα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν:

«

Η απόφαση των κυβερνήσεων της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν αποτελεί μια άκρως επιθετική ενέργεια. Είναι απύθμενο το θράσος της ΕΕ που χώρες της διαθέτουν πυρηνικά όπλα, να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μαζί με τις ΗΠΑ τις πυρηνικές έρευνες του Ιράν για να επιβάλουν τις ιμπεριαλιστικές τους αξιώσεις. Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο εμπάργκο συνιστά ανοιχτή στήριξη των επιθετικών σχεδίων της ΕΕ κατά του λαού του Ιράν και σηματοδοτεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους. Αυτό ενισχύεται από την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας, με το επιθετικό κράτος του Ισραήλ που διαθέτει με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ και πυρηνικά όπλα.

Ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της ΕΕ και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Η πάλη του ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τις επεμβάσεις τους, τους πολέμους που φέρνουν.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες σε παλλαϊκή συσπείρωση στη γραμμή: Τέρμα οι θυσίες για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός δε θα γίνει ούτε θύτης ούτε θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ