Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Νέα υπονόμευση της κοινής δράσης των εργαζομένων

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Σε νέα διασπαστική κίνηση ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων προχώρησαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ. Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του σωματείου του Δήμου Κορυδαλλού, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε νέα δικαστική αγωγή, αυτή τη φορά κατά του «Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής», επειδή ψήφισαν συμβασιούχοι στις πρόσφατες εκλογές.

Μάλιστα, αυτή τη φορά, η δικαστική αγωγή που έγινε και θα εκδικαστεί το Μάρτη έγινε μέσω της παράταξης της ΠΑΣΚΕ στο συγκεκριμένο σωματείο, ώστε να ακυρωθούν οι εκλογές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη με τη συμμετοχή συμβασιούχων.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη διασπαστική πρακτική της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί κυρίως τους μόνιμους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζει ότι «το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσφυγή της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε βάρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο του Κορυδαλλού. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια όσα σωματεία πράττουν το αυτονόητο!!»

«Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και αδύναμους μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα», σημειώνει και καταγγέλλει, ότι χρόνια τώρα ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ παίζουν αυτό το ρόλο, ρίχνουν το δηλητήριο του διχασμού, διασπούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε «υπόγεια» και «ρετιρέ».

«Λέει ψέματα συνειδητά η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ - καταγγέλλει στη συνέχεια η Γραμματεία - στην αγωγή που κατέθεσε όταν ισχυρίζεται ότι αν ψηφίσουν οι συμβασιούχοι για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμμετοχή της στην ΑΔΕΔΥ». Αναφέρει, μάλιστα, ως παραδείγματα «τις Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στην ΑΔΕΔΥ, όπου οι συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα ψήφου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.)». Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι «το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με πλειοψηφία (55%) ψήφισε υπέρ της εγγραφής και ισότιμης συμμετοχής στα σωματεία όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων».

Καταλήγοντας, καλεί όλα τα Σωματεία με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να γράψουν όλους τους συμβασιούχους ως ισότιμα μέλη! Μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι μαζί να αποτρέψουν στην πράξη την επαίσχυντη απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ). Ταυτόχρονα, να αξιοποιήσουν τις αρχαιρεσίες των σωματείων για το Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ και να τιμωρήσουν την ΠΑΣΚΕ για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους, αλλά και για τη στήριξη που έδωσε τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Να ισχυροποιήσουν το ΠΑΜΕ που είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που διαιρούν τους εργαζόμενους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ