Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Ακόμα και τώρα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των επιβατών

ΡΩΜΗ.--

Ενδεχομένως σήμερα να ξεκινήσει η απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του «Costa Concordia» και να συνεχιστούν οι έρευνες για την ανεύρεση των 17 αγνοούμενων, ενώ άλλες δύο σορούς εντόπισαν χτες οι διασώστες στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 15, από τους οποίους οι 7 δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί. Οι πιθανότητες να βρεθούν κάποιοι αγνοούμενοι ζωντανοί είναι μηδαμινές, καθώς έχουν περάσει δέκα ημέρες αφότου το κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia» προσέκρουσε σε ύφαλο στην ακτή του νησιού Τζίλιο κοντά στην Τοσκάνη της Ιταλίας με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο ρήγμα μήκους 50 μέτρων και να πλημμυρίσει νερά. Μετά από την ανεύθυνη στάση, όπως όλα δείχνουν, του πλοιάρχου και το ανεκπαίδευτο πλήρωμα, πραγματική «ανθρώπινη Βαβέλ», λόγω της τακτικής των εφοπλιστών, να παίρνουν με εξευτελιστικά μεροκάματα εργάτες, τις περισσότερες φορές θύματα του διεθνούς δουλεμπορίου, το ατύχημα εξελίχτηκε σε τραγωδία, ενώ απειλείται και με καταστροφή το περιβάλλον.

Σε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων που ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα αποφασίστηκε να προχωρήσει η απομάκρυνση 2.380 τόνων μαζούτ από το κρουαζιερόπλοιο, καθώς το πλοίο έχει σταθεροποιηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει. Επίσης αρχίζει και η διαπάλη για τις αποζημιώσεις και το τι θα απογίνει το ίδιο το πλοίο.

Πάντως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αλλάξει, καθώς φέρεται πως στο πλοίο υπήρχαν μη καταγεγραμμένοι επιβάτες, κάτι το οποίο αρνούνται οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Costa Crociere». Ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι δήλωσε την Κυριακή πως υπάρχει ενδεχόμενο να βρίσκονται και λαθρεπιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς αναζητείται από την οικογένειά της μια γυναίκα από την Ουγγαρία που δεν ήταν στη λίστα επιβατών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org